VİDEO - DEDAŞ’tan borcu olan çiftçilere uyarı: Ekim yapamayacaklar

VİDEO - DEDAŞ’tan borcu olan çiftçilere uyarı: Ekim yapamayacaklar
Dicle Elektrik Dağıtım şirketi sıfır faizli 5 yıl vadeli tarımsal enerji borcu olanlara verilecek krediyle ilgili Diyarbakır’da bilgilendirme toplantısı yaptı.

Mahsum Kara /Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Dicle Elektrik Dağıtım şirketi sıfır faizli 5 yıl vadeli tarımsal enerji borcu olanlara verilecek krediyle ilgili Diyarbakır’da bilgilendirme toplantısı yaptı. Borcu olan çiftçileri uyaran Genel Müdür Yaşar Arvas, “Borçlarını ödemezlerse enerji alamayacaklar, ekim yapamayacaklar” dedi.

Güneydoğu’nun en büyük özel şirketi olan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (Dicle EDAŞ) yöneticileri, Divan Otel'de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek, basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (Dicle EDAŞ) Genel Müdürü Yaşar Arvas, Dicle EDAŞ yöneticileri, yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, çiftçilere hem önceki dönemlere ait borçlar hem cari elektrik faturalarıyla ilgili 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi imkânından nasıl yararlanabilecekleri anlatıldı. Dicle Elektrik şirketi borcun anaparasından da yüzde 25 indirim yaparak alacağından vazgeçtiğinin aktarıldığı toplantıda krediden nasıl yararlanılacağı bir sunumla izah edildi.

Çiftçilerin 14 milyonun üzerinde borcu var

Çiftçilerin Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’ye 14 milyonun üzerinde borcu olduğunu söyleyen Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (Dicle EDAŞ) Genel Müdürü Yaşar Arvas, "Borçlarla ilgilenip kredi ile ilgilenmeyen 7 bin çiftçimiz vardır. Bu yıl kredi uygulaması bitmiyor ama anaparaya uyguladığımız gecikme borcu 15 gün sonra bitiyor. Borcu olan çiftçiler ekim yapmak için enerji bulamayacak, çiftçilerimizin borcunu ödemeye niyetinin olmadığını anlıyoruz. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. Tekrar hatırlatıyoruz borcu olan çiftçiler ekim yapamayacak" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.