VİDEO - DEDAŞ’tan, ekiplerine ‘saldırı’ iddiası!

VİDEO - DEDAŞ’tan, ekiplerine ‘saldırı’ iddiası!
Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da borcunu ödemeyen trafolara el koymak için gittiği mahallede, direnişle karşılaştı. Mahalle sakinleri ile DEDAŞ ekipleri arasında arbede çıktı. DEDAŞ, bu anları drone ile görüntüleyerek yayın kuruluşlarına gönderdi.
TİGRİS HABER - Ekiplerinin mahalle sakinlerinin saldırısına uğradığı yönünde yazılı açıklama yapan DEDAŞ’ın açıklaması şöyle;
“Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde kesintisiz, kaliteli ve kayıpsız elektrik dağıtımı vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımıyla mücadele etmeyi sürdürüyor. Kaçak elektrik teftişi esnasında zaman zaman şiddete maruz kalan Dicle Elektrik ekipleri, son olarak Şanlıurfa’da 8 milyon lirayı bulan elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama aboneleri tarafından saldırıya uğradı. Kaçak trafolarına el konulmasını önlemek için Dicle Elektrik ve jandarma ekiplerine saldıran elektrik hırsızlarının bazıları traktör römorklarına yüklenen, bazıları ise duvar örülü alanlara gizlenen altı trafosuna el konuldu. Saldırı anı kaçak tespitinde kullanılan dronelar tarafından an be an kaydedildi.”
Açıklamada, Kaçak elektrikle mücadeleye dün olduğu gibi bu gün de devam ettiklerini belirten Dicle Elektrik Şanlıurfa İl müdürü Naci Obut, “Yaptığımız diyalog çağrılarına ve görüşme taleplerine yanıt verenlerin oranı bu sezon çok düşük kaldı. Şirket olarak kullandığı elektriğin borcunu ödememekte ısrar eden tarımsal sulama aboneleriyle ilgili yasal çerçevede gerekirse haciz yoluna gitmekten çekinmeyeceğiz. Bunun yanında kullandığı elektriğin bedelini düzenli ödeyen abonelerimizin haklarını korumak için de kaçak tüketimle mücadeleye tavizsiz devam edeceğiz’’ diye konuştu. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.