VİDEO - DEM Parti adayı Çelik: Bağlar'da bütün gayrimenkulleri sattılar!

VİDEO - DEM Parti adayı Çelik: Bağlar'da bütün gayrimenkulleri sattılar!
 Özel Haber
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağlar ilçesinden aday olan Siraç Çelik, depremin zararlarını giderirken aynı zamanda, madde bağımlılığı ve fuhuşla mücadele edeceklerini söyledi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağlar ilçesinden aday olan Siraç Çelik seçim çalışmaları kapsamında ilçesinin 5 Nisan mahallesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek destek istedi, vatandaşlarla sohbet etti.

“Sorunları halkla birlikte çözeceğiz”

Seçim çalışmaları ve halkın talepleri ile ilgili Tigris Haber’in sorularını yanıtlayan Çelik, sorunları alanda vatandaşlarla birlikte çözeceklerini dile getirerek, “Vatandaşımızın bize karşı tepkisi çok güzel. Bizden talep ettikleri çok bir şey yok bazen bu enkazı bize gösteriyorlar. Onları bizde izah ediyoruz. 8 yıldır kayyum var. Kayyum politikalarıyla bu kent yönetiliyor, ancak vatandaşın bize söylediği daha bugüne kadar belediye başkanlarını yüzlerini görmedikleri. Belediyeye gittiklerinde de kapılarının açılmadığı yönünde şikayetleri var. Bizde halkımıza, onlardan aldığımız güçle 31 Martta iktidar olacağımızı ve yönetimi ele alınca onlarla bir araya gelip, ne tür sıkıntılar varsa bir bütün alanda belediyede değil, sokakta onlarla birlikte sorunlara çözüm üreteceğiz. Halkımıza bu sözü veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Depremin zararları, madde bağımlılığı ve fuhuş

Sorunların fazla olduğunu ancak, öncelikli işlerinin depremin yarattığı tahribatı gidererek, madde bağımlılığı ve fuhuşla mücadele edeceklerini söyleyen Çelik, “Bağlar büyük bir ilçe, nüfusa bakıldığına 40 tane ilden nüfusu daha yüksek olan bir ilçe. Sıkıntılar büyük. En büyük sıkıntı, 6 Şubat depremi, 1 yıl 1 ay gibi bir süre önce bir deprem yaşandı. Bu depremde en fazla zararı bağlar ilçemiz gördü. İlçemizde bin 500’un üzerinde yıkılması gereken binamız var. Kimisi yıkıldı kimisi yıkılacak. Dolayısıyla bu insanlarımız kent dışına göç etmek zorunda kalmış. En büyük sıkıntı bu, bunun yanında sistem eliyle bilinçli yapılan, madde bağımlılığı meselesi var. Bu hat safhada gençlerimiz bu bataklığa çekiliyor. Bunun yanında fuhuş var. Bir tarafta vatandaşımızın barınma sıkıntısını giderirken diğer taraftan da hem madde bağımlılığı hem de fuhuşla mücadelede projelerimiz olacak. Bunlarla biz mücadele edeceğiz, işimiz zor, ancak biz gücümüzü halktan alıyoruz” dedi.

“Artık pislikleri saklayamazlar”

Çelik vatandaşlarla sohbet ederken, vatandaşın biri, “Deterjan ve temizlik malzemesi götürün temizleyin belediyeleri” sözlerini sarf etti. Bunun ne anlama geldiğini soruduğumuz Çelik şu karşılığı verdi.

“Yaptıkları pislikleri saklayamaz oldular. Çarşaf çarşaf ortaya çıkıyor. Kendi müfettişleri bile yaptıkları pislikleri çarşaf çarşaf ortaya çıkarıyor. Biz bunları yıllardır biliyoruz. STK’lardan geldiğim için biliyorum bunları, bu pisliklerini yıllardır basınla paylaşıp deşifre ediyorduk ancak sesimiz duyan olmuyordu. Düşündürücü bir şey, seçime bir ay kala, kötü polis iyi polisi oynamaya başladılar. İnsanları kandıramazsınız. Bir ay kalmış bu saatten sonra kimseye dürüst olduğunuzu kanıtlayamazsınız. Madem samimisiniz 5 yıldır neredeydiniz. Bize gelen duyumların tamamında belediyenin gayri menkulünün hiçbirini bırakmadıkları yönünde. Her şeyi satmışlar. Bunu müfettişlerde deşifre etti. Sahte evraklar sahte kaşeler basılmış. Her şeyleri ayuka çıktı, gizleyecekleri bir şeyleri kalmadı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum