VİDEO - Depremde yıkılan binanın yanında bulanan binalara ağır hasar raporu verildi

VİDEO - Depremde yıkılan binanın yanında bulanan binalara ağır hasar raporu verildi
Diyarbakır’da deprem sırasında yıkılan binanın yanında bulunan Şener-3 ve Hicaz apartmanları için ön inceleme yapıldıktan sonra acil yıkım kararı verildiği iddia edildi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da deprem sırasında yıkılan binanın yanında bulunan Şener-3 ve Hicaz apartmanları için ön inceleme yapıldıktan sonra acil yıkım kararı verildiği iddia edildi. Apartman sakinleri, yaptıkları tüm itirazlara rağmen yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini söylediler.

depremde-yikilan-binanin-2-001.jpg

Yaşanan deprem nedeniyle Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesinde bulanan Yoldaş apartmanın yıkılmasının ardından, hemen yanında bulunan Şener 3 ve Hicaz apartmanı, iddiaya göre, yıkılan binanın yanında olduğu gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından acil yıkılacak bina olarak kayıtlara geçirildi. Verilen karardan dolayı iki apartman yakın bir zamanda yıkılacak. Apartmanda yaşayan vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdiklerini ve başvuru yapmalarına rağmen hiçbir yetkilinin kendileri ile ilgilenmediğini ifade ettiler.

depremde-yikilan-binanin-1.jpg

Yaptığımız hiçbir itiraz değerlendirilmedi

Sadece ön tespit çalışması yapıldıktan sonra Şener 3 ve Hicaz apartmanlarına ağır hasar raporu verildiğini söyleyen apartman sakini Hüseyin Selçuk, “Depremde yıkılan binaya yakınlığı dikkat alınarak bu iki apartman için acil yıkılacak binalar arasına ekledi. Bakanlık açıklamasından sonra yapılan ön tespitlerin tamamı kesin tespite çevrildi, ikinci bir ekip inceleme için gelmedi. Bizler bina sakinleri olarak Bağlar Kaymakamlığına itiraz dilekçemizi verdik. Ama Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bu binaların ağır hasarlı olduğunu ifade ederek dilekçelerimizi ret etti. Binalarımızın sadece ön tespiti yapıldı. En son Dicle Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesinden iki ayrı ekip geldi ve incelemeler yaptılar, onlarda binanın az hasarlı olduğunu söyledi, ona göre raporu hazırladı. Bütün yetkilerle görüşmemize rağmen olumlu bir sonuç alamadık. Yaptığımız hiçbir itirazımız değerlendirilmiyor” dedi.

depremde-yikilan-binanin-yaninda-bulanan-binalara-agir-hasar-verildi2-001.jpg

Evlerimizin yıkılmaması için nöbet tutuyoruz

Belediye ve zabıta ekipleri tarafından iki binanın yıkılacağı bilgisinin kendilerine verildiğini ifade eden Selçuk, “ Eşyalarımızı çıkarmamız için sadece bize 15 dakika verebileceklerini belirtiler. Bilirkişinin raporu bile ortada yokken binamızı yıkmaya çalışıyorlar. Bizlerde evlerimizin yıkılmaması için nöbet tutuyoruz. Yetkililer ile görüştük, ama muhatap kimseyi bulamadık. Bizler alanında uzman kişilerin gelip binamızı incelemesini istiyoruz. Bu binaya ağır hasar raporu verilmesinin tek sebebi yanında yıkılan bir binanın bulunmasıdır. Bu insanların burada eşyaları ve birikimleri var. İnsanlar mağdur ediliyor. Eğer gerçekten bu binalar ağır hasarlı ise, bizde sadece eşyalarımızı istiyoruz” dedi.

depremde-yikilan-binanin-yaninda-bulanan-binalara-agir-hasar-verildi-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.