VİDEO - Depremzedeler: “Tek temennimiz yeniden yuva sahibi olmak”

VİDEO - Depremzedeler: “Tek temennimiz yeniden yuva sahibi olmak”
Diyarbakır’da konteyner kentte barınan depremzedeleri, yarın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla düzenlenecek Deprem konutlarının ilk etabı olan bin 453’ünün kura çekimi heyecanı sardı.

TİGRİS HABER - Konteyner Kentte barınan depremzede vatandaşlar, yarınki kuradan dolayı heyecanlı olduklarının altını çizerek, tek temennilerinin yuva sahibi olmak olduğunu söyledi.

1-001.jpg

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

Diyarbakır deprem konutları kura çekimi için geri sayım başladı. 6 bin 44 konuttan oluşan proje Merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde 321 blok olarak planlandı. 6 Şubat depremlerin ardından, yeni yapılan konutlar yakında sahipleriyle kavuşacak. Yarın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla düzenlenecek olan deprem konutlarının ilk etap kura çekimi töreni ile ilgili hazırlıklar devam ederken, Konteyner Kentte barınan depremzedeleri heyecan sardı.

2-001.jpg

Evleri deprem sırasında yıkılan ya da ağır hasarlı olduğu için 1 yılı aşkın bir süredir Talaytepe Mahallesi’ndeki AFAD tarafından oluşturulan Konteyner Kentte barınan depremzedeler, yarın yapılacak kuradan dolayı oldukça heyecanlı olduklarını söylediler.

5-001.jpg

Aksoy: “Tek temennimiz ev sahibi olmamızdır”

Depremzedelerden Seniha Aksoy, Depremzedeler olarak, Devletin ilk günden itibaren hep yanlarında olduğunu ifade ederek, “İnanıyorum ki TOKİ’nin yaptığı konutlardan biz de alacağız. Tek temennimiz ev sahibi olmaktır. İnşallah olacağız da. Yaklaşık 5 aydır buradayız. Konteyner kentte bir sıkıntımız yoktur. Ev gibidir. Her türlü ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Ama evin hali bambaşkadır. İnşallah hayırlısı evimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

6.jpg

Kaya: “Yeni evlerimize kavuşacağız”

Muhsine Kaya ise, yarın yapılacak kura çekimi sonrası yeni evlerine kavuşacakları için mutlu ve heyecanlı olduğunun altını çizerek, “Konteyner kentteki düzenimiz tam oturmadı. Burada sorunumuz yok. Arada sıkıntılarımız oluyor ama gideriliyor. Bize bu konteyner kenti verenden de Allah razı olsun. İnşallah yeni konutlara geçerek, düzenimizi yeniden kurarız. Eve geçmek istiyoruz. Ağustos ayından itibaren konteyner kentte yaşıyorum. Yarın ki kuradan dolayı çok heyecanlıyım” diye konuştu.

Kura çekimi yarın Sezai Karakoç Kültür ve Kongre merkezinde saat: 14.00’da yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.