VİDEO - DEVA Partili Merdanoğlu: Halk geleceğinden endişeli

VİDEO - DEVA Partili Merdanoğlu: Halk geleceğinden endişeli
DEVA Partisi kurucularından Ali İhsan Merdanoğlu, tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakır’da da bütün alanlarda sıkıntı yaşandığını, vatandaşların mutsuz ve endişeli olduğunu söyledi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - DEVA Partisi kurucularından Ali İhsan Merdanoğlu, tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakır’da da bütün alanlarda sıkıntı yaşandığını, vatandaşların mutsuz ve endişeli olduğunu söyledi. Merdanoğlu, “Halk hem bugününden hem de yarınından, daha doğrusu geleceğinden endişeli” dedi.

DEVA Partisi kurucularından ve Genel Başkan baş danışmanı Ali İhsan Merdanoğlu, Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ile birlikte gazetemizin yayın koordinatörü Naci Sapan ve Genel Yayın Yönetmenimiz İlyas Akengin’i ziyaret etti.

merdanoglu-tigris3.jpg

Merdanoğlu, İl teşkilatı ile birlikte merkez ve ilçelerde seçmenlerle buluştuklarını söyleyerek izlenimlerini şöyle anlattı;

“Halk mutlu değil. Bütün gözlerde mutsuzluk ve umutsuzluk var. Köylüsünden hayvancısına, esnafına kadar bütün kesimlerle buluştum, mutlu bir kesim görmedim. Diyarbakır’da elektrik problemi var, gübre zammı var, mazot zamları var, çiftçinin beli bükülmüş. Çiftçi kazanmadığı için üretmekten sakınıyor. Ziraat bankasının çiftçinin bankası olmaktan çıkıp, başka kesimlere hizmet etmesi çiftçiyi öfkelendiriyor.

‘TMO artık kara gün dostu değil’

İl teşkilatımızla birlikte Karaca dağ bölgesin de gezdik, birkaç eve misafir olduk. Çiftçinin mutsuzluğunu gördük. Bir torba yem olmuş 300 lira. Çiftçi artık işini yapamaz duruma geldiğini açık bir şekilde dile getiriyor. Bu durum, AKP’nin tarım politikasının olmadığının bir göstergesidir. Tarım girdilerinin yüzde 90’nı dolar endeksli, buna karşılık çiftçi malını TL olarak satıyor. Eskiden Toprak Mahsulleri Ofisinin duvarlarında “çiftçinin kara gün dostu” yazardı. Maalesef öyle değil. Ukrayna çiftçisinin, Rus çiftçisinin dostu oldu. Çiftçiden 2 bin 700 TL’ye aldığı buğdayı, Rusya’dan 5 bin, 6 bin liradan ithal ediyor. Böyle bir kara gün dostu olmaz. Bunun için çiftçi tarım politikalarından dolayı epey bir ızdırap çekiyor. “

merdanoglu-tigris1.jpg

Ali İhsan Merdanoğlu

Derin bir yoksulluk yaşanıyor

Zamların artık orantısız yansıdığını söyleyen Merdanoğlu, iktidarın ekonomik politikalarıyla ilgili ise şunları söyledi; “‘Nas’ diyerek, merkez bankasının yüzde 19 olan faizini yüzde 14 düşüren bir ekonomi politikası ile onu 14’ten merkez bankasından alıp, hazineye yüzde 28 ile faiz veren bir sisteme geçtik. Bu yüzde 28 de vatandaşın, benim senin vergilerimizle ödeniyor. Buda bize yansıyor. Gittikçe de derin bir yoksulluk ortaya çıkıyor. Bu günler belki bizim iyi günlerimiz. Bir teneke yağın 700 lira, bir ekmeğin 3-4 lira olduğu, asgari ücretin eridiği bir ortamda gittikçe dibe vuruyoruz. Halktan kopmuş, sırça köşkte yaşayan bir iktidarın halkın derdine derman olacağına ben inanmıyorum.”

merdanoglu-tigris2.jpg

Kendi tuzaklarına düşecekler

Partisinin seçimlere hazır olduğunu söyleyen DEVA Partisi kurucusu Merdanoğlu, “Biz 81 ilde ve 705 ilçe de teşkilatımızı kurduk hazır bekliyoruz.  Ayrıca eylem planlarımızla da hazırız. Bu siyasi partiler yasasını meclise getirdiler. Hafta için de oylanacak, ama uygulamada olur mu, çok emin değilim. Her an seçimi getirebilirler. Çünkü artık vatandaşın dayanma gücü kalmadı. Bıçak kemiğe dayanmış değil, bıçak kemiğin için de. Ramazana ayına giriyoruz, manda yoğurdu, kestane balı, bunlarla, halktan bu kadar kopuk bir iktidarın dayanacağına inanmıyorum. Ben bütün Türkiye için seçimin kısa bir süre için de olmasını temenni ediyorum. Seçim gelirse halk rotasını çizecek. Türkiye’nin ekonomisi de çiftçisi de mutlu bir sona ulaşacak. Tabi seçim yasalarıyla oynayan iktidarların ayakta kalma şansı yoktur. Daha önce de denendi. Bu tuzakları kuranlar, hep kendi tuzaklarına düşmüşlerdir. Bu yasa ile Deva partisinin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama kurdukları tuzağa kendileri düşecektir. Biz halkımıza güveniyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.