VİDEO - Deva Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz: “Söylenecek çok şey var, zamanı değil”

VİDEO - Deva Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz: “Söylenecek çok şey var, zamanı değil”
Deva Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz, beraberindeki heyetle Diyarbakır ve Şanlıurfa’da enkaz alanlarını ziyaret etti. Yılmaz, söylenecek çok şeyin olduğunu ancak zamanı olmadığını belirtti.

Norşin Öncel - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kahramanmaraş depreminden sonra deprem bölgelerine siyasi parti genel başkanları ve temsilcileri gelmeye başladı. Deva Partisi Genel Sekreteri Medeni Yılmaz da Urfa’dan sonra Diyarbakır’a geldi. Yılmaz, Diyarbakır’da Diyar Galeria daki enkaz kaldırma çalışmalarını incelerken Tigris Haberin sorularını yanıtladı.

“Toplumumuz hassasiyetini bir daha gösterdi”

Türkiye toplumunun bu tarz felaketlerde hassas olduğunu ve bu hassasiyetini yine gösterdiğini belirten Yılmaz, “Dün Şanlıurfa’daydık Diyarbakır’a bu sabah geldik. Biraz sonra diğer enkazları ziyaret edeceğiz, çadır kentleri gezeceğiz. Taziye yerlerini ziyaret edeceğiz. Maalesef tablo her yerde çok kötü, Diyarbakır ve Şanlıurfa diğer yerlere göre daha sakin görünüyor. Ama hayat büyük ölçüde çok olumsuz etkilenmiş durumda. Çok soğuk bir kış yaşıyoruz. Buda ayrı bir handikap. Tabi geride kalan insanların şuanda barınma, giyinme ve beslenme ihtiyaçları, yani insani ihtiyaçları konusunda çok büyük sıkıntılar var. Ülkemizin bütün illerinde şuan da deprem bölgesine çok büyük bir akın var. İnsanlar yardım için koşuyorlar. Zor bir durum, sözlerin artık çok anlamının olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Allah ölenlere rahmet, geride kalanlara sabır, yaralılara şifa versin. Milletçe başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

“Herkes kendi payına düşen dersi almalı”

Aksaklıkların çok olduğunu, ancak bunların konuşacak zamanı değil diye belirten Yılmaz, “Tabi bizim izlediklerimiz, Şanlıurfa ve Diyarbakır nispeten, diğer illere göre çok daha rahat diyebileceğimiz durumda. Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay illerimiz maalesef çok çok kötü durumda. Oraları izliyoruz hepimiz. Çalışmalar da elbette çok çok aksama var, ama bu aksamları konuşmanın zamanı değil. Bunları belki ileriki dönemlerde, bu acıları biraz daha atlattıktan sonra serinkanlı bir şekilde oturup, bunları beraber konuşmamız gerekir. Bunlardan dersler çıkarmamız gerekiyor. Herkesin kendi payına çıkarması gereken dersler, ne varsa onları çıkarmamız gerekir. İleriye doğru inşallah aklımızı başımıza alır, biraz daha doğruları yapmak için hep beraber gayret ederiz diye düşünüyorum. Arkamızda , 4 tane aynı bloktan, bir tanesi çökmüş, diğerleri duruyor. İfade edilen, bu çöken blokun altında, bir market ve spor salonunun olduğu, bunların da kolonları kestiği şeklinde, alanları genişletmek için, bu binanın çökmesinin sebebi, bu olarak gösteriliyor. Buradaki genel kanaat bu. Bu çıkaracağımız bir derstir, ama çok fazla ders var. Nedir onlar, binalarımızı sağlam yapamıyoruz, bir takım kontroller eksik, söyleyecek çok şey var ama bugün günü değil. Onu ileriki zamanlarda oturup tartışmamız gerekiyor. Bugün yaralarımız sarmak günü, işte burada şuan da acı ile bekleyen canlı veya ölü yakınlarını bekleyen insanlar var, acılı insanlar var, bekleyiş var. Zor bir süreç, Allah yardımcımız olsun.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.