VİDEO - DEVA’dan Galeria mağdurlarına ziyaret

VİDEO - DEVA’dan Galeria mağdurlarına ziyaret
DEVA Partisi Diyarbakır il yönetimi, Diyar Galeria AVM içeride kalan ziynet ve özel eşyalarını alabilmek için oturma eylemi yapan depremzedeleri ziyaret etti.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Maraş depremlerinde Diyarbakır’da bir bölümü yıkılan diğer blokları ise hasar alan Diyar Galeria AVM sakinleri ve esnaflar içeride kalan ziynetlerini ve özel eşyalarını alabilmek için günlerdir seslerini yükseltmeye çalışıyor. DEVA Partisi Diyarbakır İl Örgütü ise, Diyar Galeria AVM içeride kalan ziynet ve özel eşyalarını alabilmek için oturma eylemi yapan depremzedeleri ziyaret etti.

Günleridir taleplerimizi duyurmaya çalışıyoruz

Yaşanan depremde dolayı hayatını kaybedenlerin için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan Galeria mağdurlarından Serpil Tura Kaydal, “Burada ki mağdurlar olarak bazı taleplerimiz var, bunlar çok imkansız talepler değil. Biz, günlerce taleplerimizi duyurmaya çalıştık. Devlet birimlerine bunu duyurmaya çalıştım, bizi dinlediler ve biz onlardan destek bekliyoruz. Galeria sakinleri ve esnafı olarak mağdur durumdayız. Esnaf arkadaşlarım, sadece bir kolonda hasar olan şu arkamda gördüğünüz binada faturalarını ve bir daha tavsif edilemeyecek evraklarının peşindedir. Biz bina sakini olarak da evlerimizde maddi, manevi taşınabilir özel eşyalarımızı almak istemekteyiz. Çok mağdur durumdadır, biz bir aydır evimize giremiyoruz ama evimizin önünde her gün toplandık mücadele ettik” dedi.

Oturma eylemimiz devam edecek

Taleplerini karşılaması için oturma eylemi yaptıklarını söyleyen Kaydal, “Dün gece itibariyle bu bulunduğumuz yerde oturma eylemi başlattık. Fakat bu oturma eyleminde çevremizi rahatsız etmedik. Oturma eylemini bu gece de bunu yapacağız. Lütfen daha fazla bu soğukta bizi bekletmeden taleplerimize cevap verilsin. Bizler devletimize sığınıyoruz, yardım bekliyoruz” dedi.

Bir çözüm bulsunlar

Üç ay önce evlenen kızının taleplerini duyurmak için burada olduklarını ifade eden depremzede Emine Batum, “Benim kızım hiç bir eşyasını almadı. Bizler mağdur durumdayız. Eşyalarımız orada duruyor biz burada kahroluyoruz, hiçbir şey yapamıyoruz. Lütfen rica ediyoruz bir çözüm bulun” dedi.

Parti olarak mağdur edilen vatandaşlarımızın yanındayız

Son olarak söz alan DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ise şunları dile getirdi: “ Biz parti olarak mağdur edilen bu vatandaşlarımızın yanındayız. Burada ki insanlar devletle muhatap olmak ve devleti yanlarında görmek istiyor. Buradaki bütün arkadaşlarımız, hayatları boyunca ödedikleri vergilerle yaptıkları çalışmalarla bu devletin bütün imkânlarını seferber etmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Belki de ömürlerinde ilk defa devleti kendi mağduriyetlerinin giderilmesi için yanlarında görmek istiyorlar. Bugün bu sese bu çığlığa karşılık vermemek devletin görevidir. Bu binada insanların önemli ve değerli eşyaları var, 40’a yakın iş yeri var. Devlet şunun cevabını vermiyor; buradaki insanların zararlarını karşılayacaklarını da söylemiyorlar. Eğer devlet buradaki insanların zararlarını karşılayacak ise bizler niye bu devlete yıllarca vergi verdik niye bu devletin vatandaşlarıyız. Bu soruları soruyoruz ve bu soruların bir karşılığını bulmasını istiyoruz. Tek talebimiz bu vatandaşlarımızın haklı çığlığının duyulmasıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.