VİDEO - Dicle Üniversitesi ziraatçıları ‘kep attı’

VİDEO - Dicle Üniversitesi ziraatçıları ‘kep attı’
Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi 2023 mezuniyet töreninde bölümlerini başarıyla bitiren öğrencilere düzenlenen törende diploma ve plaketlerini alan öğrenciler, mezuniyetlerini kep atarak kutladı.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri 2023 dönemi mezunları ailelerinin de katıldığı törende diplomalarını aldılar. Ayrıca bölümlerinde ilk üçe girenlere plaketler verildi.

Mezuniyet töreninde yapılan konuşmalarda hocaları mezun olan öğrencilere mesleklerinde başarı diledi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Denli, 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremde hayatlarını kaybedenleri andıktan ve törene katılan öğrencilere ve konuklara teşekkür ettikten sonra şunları söyledi;

ziaraat-mezxuniyet-kep-3.jpg

“Tarım bir ülkenin ana yaşam kaynağıdır. Tarım veya diğer ismiyle ziraat faaliyeti hem gıda tedariki hem de birçok sektöre hammadde sağlaması açısından büyük öneme sahiptir. Tarımsal faaliyetler genel olarak ülkenin kalkınmasını sağlar. Bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıda üretimini sağlayan tarım faaliyeti insanların gıda ihtiyaçlarını karşılaması yanında, milli gelire ve istihdama katkı sağlaması, sanayi sektörünün hammadde ihtiyacını karşılaması, ihracata doğrudan ya da dolaylı katkıda bulunmasından dolayı tarım ekonomimizde vazgeçilmez bir sektördür.”

ziaraat-mezxuniyet-kep-5.jpg

Ziraat mühendislerini sorumluluk bekliyor

Prof. Dr. Denli, Pandemi döneminde insanlığın en büyük endişelerinden birinin de gıda üretimi ve tedarikinin olduğunu belirterek; “Yakın geçmişte yaşanan ‘küresel salgın’ sürecinde en ön plana çıkan alan ve meslekler sağlık ve tarımla ilgili olmuştur. Değişen ve gelişen dünyada ziraat mühendislerine büyük görev ve sorumluluklar düşüyor” dedi.

ziaraat-mezxuniyet-kep-8.jpg

Prof. Dr. Denli, küresel boyutta iklim değişikliği ve çölleşme tehlikesinin olduğuna da dikkat çekerek, sürdürülebilir su kaynakları yönetimi, ekosistemlerin güvence altına alınması ve doğal kaynakların yönetiminde çevreyi koruyucu politikaların önemine de dikkat çekerek mezun olan öğrencilerin ömür boyu sürecek mesleki sınavlarının yeni başladığını söyleyerek başarılar diledi.

ziaraat-mezxuniyet-kep-7.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum