VİDEO - Dicle Üniversitesinde tacize karşı eylem

VİDEO - Dicle Üniversitesinde tacize karşı eylem
Diyarbakır'da dün gece iddialara göre bir kadın öğrenci Dicle Üniversitesi kampüsünde kimliği belirsiz kişilerce taciz edildi.

Serhat Özdemir/ Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da dün gece iddialara göre bir kadın öğrenci Dicle Üniversitesi kampüsünde kimliği belirsiz kişilerce taciz edildi. Bunun üzerine öğrenciler, hem Aydın KHK’daki asansör faciasını hem de Diyarbakır’daki taciz olayını protesto etmek için oturma eylem başlattı.

İddialara göre Dicle Üniversitesinde okuyan bir kadın öğrenci Dicle Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan İyaz Bin Ganem Kız öğrenci yurduna giderken kimliği belirsiz kişiler tarafından taciz edildi. Tacize uğrayan kız öğrenci, yurdun giriş kapısında bayıldı. Ambulansın yurda gelmesiyle ilk tedavisi yapılan öğrenci, hastaneye kaldırıldı.

du-taciz-eylemi-6.jpegDicle üniversitesi öğrencileri bunun üzerine, kampüs içerisindeki bu taciz ve Aydın KYK yurdunda yaşanan asansör faciasını protesto etmek amacıyla oturma eylemi yaptı. Öğrenciler Rektörlük binasına yürümek isteyince polis ekipleri ile kısa süreli arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından öğrenciler bulundukları alanda oturarak, ' Taciz istemiyoruz, Polis üniversiteden çık, Rektör buraya' sloganları attı. Yaşanan olaylara ilişkin öğrenciler basın açıklaması yaptı.

du-taciz-eylemi-5.jpeg

'AKP-MHP iktidarı ölümlere sebep oluyor'

Öğrenciler adına açıklamayı Üniversite öğrencisi Elif Çoban yaptı. Gece yaşanan taciz olayının nedeninin kampüste ışıklandırma ve otobüsün yurda gitmemesi olduğunu aktaran Çoban, "Son haftalarda bir arkadaşımız KYK yurdunda bir arkadaşımız yemekhanede intihar etti. Son olarak, 2 gün önce Aydın KYK da asansör düşmesi sonucu Zeren arkadaşımızı kaybettik. Kaybettiğimiz arkadaşımızın hesabını soracağız. Dün bir arkadaşımız onarılmayan ışıklandırma, çözülemeyen ulaşım sorununun mağduru oldu ve tacize uğradı. Katillerden ve tacizcilerden hesabı örgütlü gençlik soracak. Üniversitenin sorununu çözemeyen AKP-MHP iktidarı çözüm üretemedikleri gibi ölümlerimize sebep oluyor."

du-taciz-eylemi-1.jpeg

'Rektörden hesabı soracağız'

Rektör gelene kadar eylemin süreceği belirtilirken, açıklamanın devamında ise yaşanan olayların hesabını soracaklarını belirten Çoban şunları söyledi;

"Bugün burada rektör bizleri muhatap almıyor. Bizim güvenliğimizi düşünen rektör ışıklandırmayı yapsaydı ve otobüsleri yurdun önüne kadar getirtebilseydi, bunlar olmazdı. Bugün buradaki muhatabımız polis ve güvenlik değil, rektördür. Rektör buraya gelerek bizi muhatap alacak. Arkadaşımızın hesabını soracağız. Bugün buraya bu kadar polisi yığan rektör bizlerden neden korkuyor? Elimizde bıçak ve silah yok. Katil ve tacizciler dışarıda dolaşırken bu kadar polis neredeydi? Rektör gelene kadar eylemimiz devam edecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.