VİDEO - “Dikat, ööölöm 4 yolu”na kasisler konuldu

VİDEO - “Dikat, ööölöm 4 yolu”na kasisler konuldu
 Özel Haber
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mezopotamya mahallesindeki Ayşe Nur Zarakolu caddesinde yaşanan trafik kazalarına vatandaşların DEDAŞ trafosuna yazı yazarak gösterdiği tepkiyi haber yapmamız üzerine Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Ramazan YAVUZ-Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Mezopotamya mahallesindeki Ayşe Nur Zarakolu caddesinde yaşanan trafik kazalarına vatandaşların DEDAŞ trafosuna yazı yazarak gösterdiği tepkiyi haber yapmamız üzerine Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Ekipler, kazaların sık yaşandığı 4 yol kesiminin iki tarafına araçların hızını kesip kontrollü şekilde geçmesi için hız kesici kauçuk kasisler koydu.

Kayapınar ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Mezopotamya mahallesinin Ayşe Nur Zarakolu Caddesi trafiğin en yoğun olduğu yerlerden biri. Caddenin 4 yol kesiminde sık sık trafik kazaları yaşanınca mahalle muhtarı Kasım Savaş, kazaların önüne geçebilmek için buraya sinyalizasyon lambaları konulması için dilekçe vermişti. Ancak, kavşaklardaki üç renkli “dur, hazırlan, geç” sinyalizasyon lambaları yerine araçların hızını duracak şekilde keserek kontrollü şekilde geçmesi için kırmızı yanıp sönen trafik lambaları konulmuştu. Kazalar devam edince de bu kez vatandaşlar devreye girmiş, 4 yolun hemen karşısında bulunan parktaki DEDAŞ’a ait kocaman trafonun üzerine sürücü ve yayaların göreceği şekilde“DİKAT ÖÖÖLÖM 4 YOLU” diye yazmıştı.

Haberimiz belediye’yi harekete geçirdi

Ayşe Nur Zarakolu caddesinin 4 yol kesimindeki trafik kazaları ve bunun önlenmesi için yetkililerin harekete geçmesini isteyen vatandaşların taleplerini haber yapmamız üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi soruna el attı. Haberin gazetemizde yer almasından sonra Ayşe Nur Zarakolu caddesine giden belediye ekipleri 4 yol kesiminin iki tarafı ile mahalle muhtarlığına giden caddenin üzerine araçların hızını kesip dikkatli geçmesi için kauçuktan kasisler koydu.

Vatandaşlar, “kasisler iyi oldu”

Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı vatandaşlar, kasislerin konulmasının iyi olduğunu belirterek, “burada sık sık kazalar yaşanıyordu. Kazaların nedeni ise sürücülerin hızlı gitmesi ve ara caddelere girerken birbirine yol vermemesinden kaynaklanıyordu. Bazı mahalle sakinleri buna dikkat çekmek için DEDAŞ trafosuna yazı bile yazdı. Mahalle muhtarı da bunun için girişimde bulundu dilekçe verdi. Bunun üzerine daha önceburaya sürücülerin dikkatli geçmesi için kırmızı yanıp sönen trafik lambaları konulmuş ancak bu kazaları engellememişti. Çıkan haber üzerine Belediye ekipleri buraya gelerek araçların hızını kesip kontrollü geçmesi için kasisler koydu. Bu kasisler biraz daha etkili olacak gibi. Çünkü sürücüler mecburen yavaşlamak zorunda kalıyor. Tabii bizim asıl isteğimiz buraya “dur, hazırlan, geç” sinyalizasyon lambalarının konulmasıdır” dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum