VİDEO - DİSİAD Başkanı Baysal: Seçilmişlerden arındırılmış Diyarbakır’ı benimsemedik

VİDEO - DİSİAD Başkanı Baysal: Seçilmişlerden arındırılmış Diyarbakır’ı benimsemedik
Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Burç Baysal ve yönetim kurulu üyeleri, sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Burç Baysal ve yönetim kurulu üyeleri, sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. 7 Ağustosta yapılacak genel kurul öncesi basın mensuplarına genel bir değerlendirme yapan Burç Baysal, İş İnsanları Derneği olarak, seçilmişlerden arındırılmış bir Diyarbakır’ı hiçbir zaman benimsemediklerini söyledi.

Gren Park otelin Saklı konak bölümünde bir araya gelen Diyarbakır İş İnsanları Başkan ve yöneticileri ile basın mensupları kahvaltılı bir sohbet gerçekleştirdi. DİSİAD Başkanı Burç Baysal, 8 yıllık başkanlık dönemini ve DİSİAD’ın gerçekleştirdiği faaliyetleri değerlendirdi.  Görev yaptıkları süre içinde Diyarbakır basınından büyük destek aldıklarını söyleyen Baysal, kent için, kentin tanıtımı için günlük siyasetin altında ezilmeden hizmetler yaptıklarını, kentin tarihini, turizmini ön plana çıkarmak adına önemli, adımlar attıklarını ifade etti.

Sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdik

Sanayi alanında da kentin tanıtımı konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen
Burç Baysal, “Turizm sektörünün canlanması için ciddi bir ortam yarattık. Kentin kendi markalarının tanıtımı konusunda yaptığımız çalışmalar meyvesini verdi. STK olarak kendi sosyal sorumluluğumuzun gereğini yaptık. Sanat, kültür, spor alanlarında da ciddi duyarlılık gösterdik. Çatışmalı zeminin yaşandığı ortamlarda dahi geride durmadık, iş dünyasını Diyarbakır’da yatırıma yönlendirdik” dedi.

disiad-tigris.jpegKayyum kararlarını benimsemedik

Baysal, daha sonra basın mensuplarının sorularını değerlendirdi. Burç Baysal, Kayyum yönetimlerinin ihaleler konusunda kentin iş adamlarını tercih etmemesi konusunda sorulan soruları yanıtlarken, ‘Kişisel olarak ve kurum olarak biz hiçbir zaman seçilmişlerden arındırılmış bir Diyarbakır’ı benimsemedik’ diyerek konuşmasını şöyle tamamladı;

“Doğrudur, ihaleler kent dışından gelen şirketlere verildi, bununla da kalınmadı, belediyelere bürokratlar dışarıdan getirildi. Bunların tamamı oldu, biz bunu benimsemedik, aynı zamanda kabullenmedik. Bütün bunlara rağmen, son atanan Vali, ekonomi ve yatırımlar konusunda daha verimli, aynı zamanda bu konularda çok çaba harcayan biri. Çalışmalarını olumlu değerlendiriyoruz.”

Teşekkür ve başarı dilekleri

7 Ağustos’ta yapılacak genel kurulda aday olmayacağını, ancak yapılacak çalışmalara katkıda bulunacağını söyleyen Burç Baysal, yeni seçilecek Başkan ve yönetim kuruluna, verdikleri destekten dolayı basın mensuplarına teşekkür etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum