VİDEO - DİSKİ, su için 33 yıl garanti veriyor

VİDEO - DİSKİ, su için 33 yıl garanti veriyor
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, su için 33 yıl garanti verdi. Tutşi, Dicle 2. Merhale İçme Suyu Projesi ile kentte 2055'e kadar içme suyu sorununun olmayacağını söyledi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İş başına geldikleri günden bu yana hazırlanan projeleri anlatan Tutşi,  DİSKİ'nin 15 bin 272 kilometrekarelik kentte, bin 271 personel ile hizmet verdiklerini söyledi. "Yerin altında yatırım yapıp yerin üstünde yönetiyoruz" diyen Tutşi, şöyle devam etti: "İçme ve kullanma sularımız için boru hatları döşüyor, kanalizasyon yolları inşa ediyoruz. Arıtma tesisleri, enerji üretim ve temin merkezlerimiz,  depolar, barajlarımızla bu yatırımların doğru yönetilmesi için yer üstünde teminine ve korunmasına çalışıyoruz."

tutsi-tigris.jpg

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi

'Musluktan temiz ve kesintisiz su'

Kaynaktan alınan suyun tesislerde arıtıldığına dikkat çeken Tutşi, "Hizmetimiz bünyesindeki tüm su kaynaklarımızdan aldığımız suyu tesislerimizde arıtıyor, bertaraf ediyor,  hemşerilerimizin musluklarından temiz ve kesintisiz içme suyunun akmasını sağlıyoruz" dedi.  Su meselesinin geleceğin sorunu olduğuna dikkat çeken Tutşi, "Son 2 yılda yaptığımız tüm işlerimizde Diyarbakır’ımızın suyunu en doğru biçimde yönetilmesini sağlamak, yeni ve sürdürülebilir bir su bilinci oluşturmak bugün ve gelecek vizyonumuz" diye konuştu.

'33 yıl sorun olmayacak'

 DİSKİ'nin yeni yapılan kanalizasyon tesisleri ile Dicle Nehri'nin suyunu temizlediğini belirten Fırat Tutşi,  Dicle 2. Merhale İçme Suyu Projesi ile 2055’e kadar Diyarbakır kent merkezinde su sorunu yaşanmayacağını kaydetti. Kırsalda da sondaj çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Tutşi, "Kırsalın tamamında sondaj çalışmaları yapıyor, suyu yerinde temin ediyoruz.

SCADA Projemizle Diyarbakır’ın suyunu yönetmeyi ve kayıp kaçakla israfını önlemeyi amaçlıyoruz. Diyarbakır’ımızın 50, hatta 100 yıllık su hazinesini yönetmek, düzgün dağıtmak ve sürdürülebilir bir zemine oturtmak esasıyla anlatacağım her bir hizmet ve yatırımı hayata geçiriyoruz."

tutsi-tigris1.jpg

Silvan Barajı Projesi

Diyarbakır’ın su kaynaklarını korumak için yapımı tamamlanacak Silvan Barajı Projesi'ni hatırlatan Tutşi, "7 barajı daha Diyarbakır’ın bugününe ve geleceğine armağan ediyoruz. Su hazinemiz, DİSKİ’nin kaynakları, tüm bu yatırımlar, Diyarbakır’da yaşayan 1 milyon 800 bin insanın ortak kaynağı. Arıtma tesislerimiz, köylere açtığımız kuyularımız, mevcut 6 barajımız… İnsanımızın ortak varlıkları.  Sadece bugün burada yaşayanların değil, bugün doğan ve yarın doğacak her bir hemşerimizin de  ortak varlıkları, geleceğin su teminatı" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum