VİDEO - DİSKİ: Su tasarrufu kampanyası başarılı

VİDEO - DİSKİ: Su tasarrufu kampanyası başarılı
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, başlattıkları su tasarrufu kampanyasının başarılı olduğunu, vatandaşın çağrıya olumlu cevap verdiğini söyledi.

Serhat Özdemir/Mahsun Kara

TİGRİS HABER - DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, başlattıkları su tasarrufu kampanyasının başarılı olduğunu, vatandaşın çağrıya olumlu cevap verdiğini söyledi. Tutşi, Ağustos ayı içinde alınan tedbirlerle kentin su depolarındaki doluluk oranlarının arttığını tespit ettiklerini ifade etti.

diski-su-tasarrufu-2.jpgDİSKİ Genel Müdürü ve ekibi, su tasarrufunun sonuçlarını basın mensuplarıyla paylattı. Düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çağrıya olumlu cevap veren Diyarbakır’a teşekkür eden Genel Müdür Tutşi, 56 günlük tasarruf süresi içinde elde ettikleri verileri kamuoyuyla paylaştı.

13 Temmuz 2023 tarihinde düzenledikleri basın toplantısıyla tasarruf günlerini başlattıklarını ifade eden Fırat Tutşi, şunları söyledi;

“Altyapı çalışmalarımızla tüm şehrimizi bir ağ gibi örüyor ve yürütüyoruz, depolarımızla, pompa istasyonlarımızla su temininin güvenliğini sağlıyoruz. Atıksu Arıtma tesislerimizle çevreyi koruyor. Enerji tesislerimizle ve tüm çalışanlarımızla şehrimize ihtiyacın üstünde temiz ve kesintisiz içme suyunu, tüm Diyarbakır’ımızın kullanımına sunuyoruz.”

Gelecek nesillere temiz su bırakalım

Küresel ısınmanın gündemde olduğu yağış rejimlerinin değiştiği ve aşırı sıcaklık ile kuraklığın yaşandığı ve bunların etkilerinin hissedildiği bir süreç yaşandığını ifade eden Genel Müdür Tutşi, suyun önemine dikkat çekmek ve suyun verimli kullanılmasını teşvik etmek, gelecek nesillere yeterli suyu bırakmak için su tasarrufu kampanyasıyla suya sahip çıkma seferberliği başlattıklarını söyledi.

diski-su-tasarrufu-1.jpg

56 günde başarılı sonuç alındı

Tasarruf çağrılarına uyan, destek veren, gereğini yapan Diyarbakırlılara teşekkür eden DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, “Kampanyaya başladığımız günden bu güne geçen 56 günde başarılı sonuçlar aldık.

Ağustos ayı boyunca işyeri önü ve kaldırımların yıkanmaması ve hortumla sulamalarının yapılmaması tedbirlerini aldık. Bunun sonucunda depolarımızdaki doluluk oranının arttığını hep beraber müşahede ettik. 1 ay süresince yaptığımız kampanyanın sonuçlarına gelecek olursak;

Evlerimizde 10 lt/gün olarak yapılan su tasarrufuyla 330.000 m3, yeşil alan sulamalarında 190.000 m3, hortumla sulamada 105.000 m3, oto yıkamalarda 35.000 m3, halı yıkama fabrikalarında 9.000 m3 olmak üzere 669.000 m³ suyumuz tasarruf edilmiştir” dedi.

12 ay boyunca tasarruf bilinci

56 günlük süre içinde, 219 Akaryakıt İstasyonu, 620 İşyeri ve 89 duyarlı vatandaşımızın uyarı ve yönlendirmeleriyle gidilen noktalar olmak üzere toplam 928 denetim yapıldığını da ifade eden Tutşi, su tasarruf bilincini sadece belli zamanlarda değil 12 ay boyunca yaygınlaştırmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum