VİDEO - Diyarbakır 2020’de milyonlarca turist bekliyor

VİDEO - Diyarbakır 2020’de milyonlarca turist bekliyor
Bölgenin kadim kenti Diyarbakır 2020’de milyonlarca turisti ağırlamaya hazırlanıyor. Kentin turizm potansiyelinin tam anlamıyla harekete geçmesi için Sur’un yasaklı mahallelerindeki yasağın biran önce kaldırılması bekleniyor.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve kentin Sivil Toplum Kuruluşları,  Diyarbakır’ın tanıtımına ağırlık vererek, kenti milyonlarca turisti ağırlama kapasitesine hazır hale getirdi.

TÜRSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Mehmet Akyıl, Diyarbakır’ın geçmiş dönemlere nazaran, günü birlik turların ötesinde turist ağırlamaya başladığını belirti.

diyarbakir-2020’de-milyonlarca-turist-bekliyor-(6).jpg

Akyıl, Diyarbakır’a geçmişte turların olmadığını hatırlatarak,  son dönemlerde Diyarbakır’ın yeterli açıdan tanıtıldığını, Zerzevan Kalesi, Eğil’deki peygamberler türbesi, Ergani’de tarihi Hilar mağaraları, Çay önünü ve tarihi Suriçi’ne 2020 yılında en az bir gün konaklamalı turlar beklendiğini ifade etti.

diyarbakir-2020’de-milyonlarca-turist-bekliyor-(1).jpg

Diyarbakır'ın 2020 yılı hedefinin 5 milyon turist olduğunu belirten Akyıl, kentin tanıtımının sürekliliğinin sağlanmasına dönük çabaların yoğunlaştırılmasını kaydetti.

mehmet-akyil-001.jpg

“Turlar sayesinde birçok insanın Diyarbakır algısı değişti”

Diyarbakır üzerindeki olumsuz algının turlar sayesinde belli oranda kırıldığına vurgu yapan Akyıl, “Geçmişte burada yeterince konaklama yapmayan ve burada yeterince gezi yapılmayan turlar yapıldı. Ama her ne kadar eksik yanları da olsa bu programlar Diyarbakır üzerindeki yanlış algının kırılmasına da katkı sağladı. Bu turlar sayesinde birçok insanın Diyarbakır algısı değişti ve burada da konaklama yapılması gerektiği konusunda bir fikrin oluşmasını sağladı. Diyarbakır’daki tarihi mekânların çok fazla olduğunu ve iki günlük programların dahi Diyarbakır’ı tanımaya yetmeyeceği görüldü. Diyarbakır algısı tamamıyla değişti. Buraya her gelenin söylediği şuydu; Diyarbakır’ı biz böyle bilmiyorduk. Diyarbakır medyada yansıtıldığı gibi değilmiş. Diyarbakır’ın gerçekliğini kendi gözümüzle gördüğümüzde tüm olumsuz algılarımız değişti.” diye konuştu.

diyarbakir-2020’de-milyonlarca-turist-bekliyor-(7).jpg

“Kapalı yerler açıldıktan sonra biz Diyarbakır’da 5 milyon turist hedefliyoruz”

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde hala yasaklı, kapalı olan alanların biran önce açılmasının kent turizmi açısından önemine değinen Akyıl, “Sur’daki kapalı yerlerin açılmasını herkesten önce biz istiyoruz. Burada kapalı yerler açıldıktan sonra biz Diyarbakır’da 5 milyon turist hedefliyoruz. Sonuçta Sur’da yüzde 30’a yakın bir kapalı alanımız var. Yeni yapılaşmayla beraber tamamen turistik faaliyetin gerçekleşeceği bir bölge. Tabii ki, gelen turistler de soruyorlar, kapalı alanların ne zaman açılacağını. Sanırım bütçe ile alakalı bir sorundan kaynaklı bir gecikme yaşanıyor. Tabii sürecin hızlanması için yetkililerle sürekli istişare halindeyiz. Sur’un kapalı alanlarının acil açılması lazım.” İfadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

diyarbakir-2020’de-milyonlarca-turist-bekliyor-(4).jpgdiyarbakir-2020’de-milyonlarca-turist-bekliyor-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.