VİDEO- Diyarbakır Amedspor için ayakta

VİDEO- Diyarbakır Amedspor için ayakta
Pazar günü Play Off yolunda önemli bir maça çıkacak olan Amedspor’da tek hedef galibiyet. Kritik karşılaşma öncesi Kulüp yöneticileri, teknik heyet ve futbolcular yaptıkları açıklama ile taraftara destek çağrısında bulundu.


TİGRİS HABER- 2.Lig Beyaz Grup’ta Pazar günü saat 15.00’da Diyarbakır Stadı’nda oynanacak Amedspor-Isparta 32Spor karşılaşması Play-Off’a kalacak takımların belirlenmesinde büyük önem taşıyor. Kazanan takımın büyük avantaj elde edeceği maç öncesinde Amedspor, 50 puanla 4.sırada yer alırken, Isparta ekibi ise 52 puanla üçüncü sırayı paylaşıyor. Amedspor, maçla ilgili hazırlıklarını tamamladı. Takımda sakatlığı bulunan oyuncu yok. 

Kritik maç öncesi Amedspor Kulübü As Başkanı Cahit Akın, Teknik direktör Ahmet Yıldırım, oyuncular Okan Deniz ile kaleci Bekir Sevgi Tigris Haber’e konuştu.
amedspor-5.jpg

Maçı oyuncular ve taraftarlar alacak

Ligin son virajına girdiklerini söyleyen Amedspor As Başkanı Cahit Akın, her maçın önemli olduğunu belirterek, “Kulüp olarak biz her zaman rakiplerimizi önemsiyoruz. Kimseyi ne büyük nede küçük olarak görmüyoruz. Pazar günkü yapacağımız maç kentimiz açısından çok önemli ve kıymetli bir maç. Hem rakip takımı misafir edeceğiz hem de 3 puanı almamız gerekiyor. Tabi bu oyun, çok iddialı konuşmak doğru değil. Fakat bu maçı almamız gerekiyor. Tabi bu maçı kim alacak, oyuncularımız ve taraftarımız alacak. Biz oyuncularımıza güveniyoruz, taraftarımıza zaten çok güveniyoruz. Bizi iyi destekleyeceklerinden şüphemiz yok. İyi bir sonuçla maçtan ayrılmayı planlıyoruz” dedi. 
amedspor-6.jpg

Amacımız bu takımı 1. Lige çıkarmak

Diyarbakır’ın yıllardır bir özlem içinde olduğunu belirten Akın, “Amacımız önce Isparta maçını kazanıp Play Off’u garantilemek. Her yükselişte bizim sorumluluğumuz artıyor. Biz de kulüp olarak buna paralel olarak hazırlanıyoruz. Oyunun skorları bize yön veriyor. Amacımız bu takımı bir üst lige çıkarmak. Ben iş başına geldiğimde Amedspor taraftarına zerre kadar sevinç yaşatırsak ne mutlu bize demiştim. Amedspor taraftarı bunu özlemle bekliyor ve bizimde bütün çabamız bunun için. Bu nedenle Pazar günkü Isparta maçı için taraftarımıza çağrım şudur, işi olmayan, zamanı ve zemini olan, gelebilen gelsin. Biz bu sevinci beraber yaşayalım. Amedspor stadyumunda beraber govend (halay) tutalım.

Play Off’u garantilemek istiyoruz

Isparta ile çok önemli bir maça çıkacaklarını dile getiren Amedspor Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım ise, Bizim 3, rakibimizin 2 maçı var. Play Off’ta rahat nefes almamız için Pazar günkü maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Önemli maç, en önemlisi de taraftarımızı güzel bir oyun ve skorla stadyumdan uğurlamak istiyoruz. Onun için çalışıyoruz. Çok şükür takım içerisinde sakatımız yok. Moral açısından da sıkıntımız yok. İnşallah Isparta maçını kazanıp Play Off’u yüzde 80 garantileriz” şeklinde konuştu. 

Finale kalırsak bu takım bu seyirci ile bir üst lige çıkar

Play Off maçları için ise özel bir çalışma yaptıklarını kaydeden Yıldırım, “Kendi grubumuzdaki takımlarla oynadık zaten. Devre arasında ben diğer grupla da çalıştım. Oradaki takımları da az çok biliyorum. Önemli olan burada Play Off’u garanti altına alabilmek. 3 tane final maçımız var. Play Off’a kaldıktan sonra ilk önce kendi grubumuzdaki takımla oynayacağız sonra da diğer grupla eşleşeceğiz. Finale kaldıktan sonra bu takım, bu seyirci ile her türlü bir üst lige çıkar. Umudumuz bu isteğimiz bu çalışmamız da bu yönde. Geldiğimiz günden beri oyuncularımız inanılmaz bir şekilde bizi destekliyor. Bu da sahaya yansıyor” ifadelerini kullandı. 

Biz şampiyon olmak istiyoruz

Diyarbakır’da çok önemli bir taraftar potansiyelinin olduğunu kaydeden Yıldırım, “Birçok kulüpte buradaki seyirci potansiyeli yok. Onlar maçın başından sonuna kadar destekliyorlar. Bizde çok şükür bunun karşılığını veriyoruz. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Bu şehir bu şampiyonluğa aç. Uzun zamandır bir üst ligde yok. Tabi ki hedef öncelikle Play Off sonra da şampiyonluk” dedi. 

amedspor-1.jpg

Güzel bir galibiyet alıp kente hediye edeceğiz

Amedspor’un deneyimli forvet oyuncusu Okan Deniz, takımda saha içi ve dışında önemli bir kenetlenme olduğunu ifade etti. Deniz şunları söyledi, “Bugünü kadar birçok ikinci lig kulübünde oynadım. İkinci ligde ben daha önce böyle bir şey görmedim. Maç günü taraftarımızı bekliyoruz. Hem taraftar hem takım olarak modumuz çok iyi. Geçen haftayı unuttuk, bu hafta Isparta’yı her türlü yenmemiz lazım. İnşallah burada çok güzel bir galibiyet alıp herkese hediye edeceğiz. Play Off’ta da güzel şeyler yapıp bu şehre bir şampiyonluk yaşatmak istiyoruz” temennisinde bulundu. 

amedspor-2.jpg

Herkesi Pazar günü bekliyoruz

Kaleci Bekir Sevgi ise, “Sezon başından beri tek hedefimiz vardı, oda bu şehri üst lige çıkarmaktı. Hep bu doğrultuda gittik. Zaten bu zamana kadar hep ilk 5 için Play Off’u kovaladık. Sezonun en kritik maçlarından birini oynayacağız. Bu maçı kazandığımız takdir de yüzde 90 Play Off oynamaya hak kazanacağız. Bu şehri bir üst lige çıkarmak için çok büyük bir adım atmış olacağız. Atmosferi çok yoğun bir maç olacak. Sadece bizim sahada mücadelemiz yetmez, aynı zamanda taraftarımızın da maçın başından sonuna kadar bize çok büyük bir destek göstermeleri gerekiyor. Böyle kritik maçları camia olarak oynamak önemli. Bizde büyük bir camiayız, biz sahada taraftarımızda tribünde gerekli desteği verdiği zaman, hayırlı bir sonuçla sahadan ayrılacağımıza inanıyorum. Taraftarımız bu zamana kadar bizi yalnız bırakmadı, diğer maçlar bir tarafa bu çok ayrı önem arz ediyor. O yüzden herkesi Pazar günü stada bekliyoruz” çağrısında bulundu. 

Bu arada Kayseri bölgesi hakemi Alim Kandemir’in yöneteceği karşılaşma öncesinde biletleri toplu alan kentteki sivil toplum örgütleri ve iş insanları hem kulübe hem taraftarlara destek sağlamış oldu.

Haber: Mahsun Rençber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.