VİDEO - Diyarbakır, ‘Artık sabır taşı çatladı’ şiarıyla 1 Mayıs’ı kutlayacak

VİDEO - Diyarbakır, ‘Artık sabır taşı çatladı’ şiarıyla 1 Mayıs’ı kutlayacak
Diyarbakır’da 1 Mayıs hazırlılıkları tamamlandı. DİSK Genel İş Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Kamuran Taş, “Emek sömürüsüne, çalışma düzenine, güvencesiz iş yaşamına karşı bütün taleplerimiz haykırmak için alanda olacağız” dedi.

Mahsum Kara/Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da 1 Mayıs mitingi için oluşturulan tertip komitesi, Dağkapı Meydanı’nda düzenlenecek miting için çalışmalarını tamamladı. Diyarbakır’da 1 Mayıs, “Artık sabır taşı çatladı” şiarıyla saat 12:00’de Dağkapı Meydanı’nda kutlanacak.

1 Mayıs’ta alanda olacak işçilerin çalışma koşullarına ve taleplerine dair DİSK Genel İş Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı Kamuran Taş ile konuştuk.

İşçi Bayramını coşkuyla kutlayacağız

Bütün işçilerin 1 Mayıs Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Taş, “Her sene İstasyon Meydanı’nda kutladığımız İşçi Bayramını bu sene Dağkapı Meydanı’nda halkımızla birlikte coşkulu bir şekilde kutlayacağız. Bu çerçevede esnaflarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, resmi kurumlarımızı ve diğer tüm bileşenlerimizi alana davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Taleplerimiz duyurmak için alanda olacağız

İşçilerin taleplerini duyurmak için alanlarda olacaklarını ifade eden Taş, “Hükümetin emekçilere yönelik yaptığı politikalarla ilgili özellikle esnek çalışma sistemi, kayıt dışı istihdam, merdiven altı çalışma dediğimiz güvencesiz çalışma ile birçok alanda sorunlar ve sıkıntılar olduğu bilinmekte. Ülkemizde kayıt dışı ve kayıtlı olmak üzere genel itibariyle çalışanları iki kategoride değerlendirmek mümkün. Kayıt altında olan iş kazaları ve iş cinayetleri olarak ifade ettiğimiz kazalar, kayıt altında olmasına rağmen resmi kayıtlara geçilmediğini biliyoruz. Bu gerçekliği dikkate aldığımızda kayıt dışı çalışanların çok daha fazla olduğunu dikkate aldığımızda iş kazalarının daha yüksek olduğunu ifade edebilir. Bununla ilgili özelikle hükümetin iş yasası, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir takım düzenlemelerin yapılması için taleplerimiz alanda haykıracağız” diye konuştu.

disk.jpg

Bütün arkadaşlarımızı alanlara davet ediyoruz

Ülkede yaşanan ekonomik krizden en çok emekçilerin etkilendiğini söyleyen Taş, “Çalışan emekçiler özelikle temel gıda, sağlık ve ulaşım gibi konuların birçoğunda ekonomik nedenlerden dolayı tasarruf etmek zorunda kaldığını biliyoruz. Bundan dolayı bizler ‘Sabır taşı çatladı’ şiarıyla alanları dolduracağız. Emek sömürüsüne, çalışma düzenine, güvencesiz iş yaşamına karşı olan bütün taleplerimiz haykırmak için çalışan veya çalışmayan bütün arkadaşlarımız alanlara davet ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.