VİDEO - Diyarbakır Barosu seçim güvenliği hazırlıklarını tamamladı

VİDEO - Diyarbakır Barosu seçim güvenliği hazırlıklarını tamamladı
Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Serdar Özer, seçim güvenliği için 250 avukattan oluşan bir ekiple sahada olacaklarını ifade ederken, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ise, oy kullanma sürecine dair hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Tüm ülkede gündem seçim, seçimin de en önemli konu başlıklarından biri sandık güvenliği. Seçimlere az bir süre kala siyasi partiler, saha çalışmalarıyla birlikte seçim güvenliği tedbirlerine de odaklandı. Siyasi parti liderleri ise seçimin yaklaşmasıyla birlikte ‘Sandık güvenliği’ çağırısında bulunuyor.

Seçim güvenliği konusunu Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Serdar Özer ve CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ile konuştuk.

Yoğun olarak sandıkları takip edeceğiz

Diyarbakır Barosu olarak her seçimde görev alan avukatların oy kullanım sırasında sandıkları takip ettiklerini söyleyen Genel Sekreter Serdar Özer, “Avukatlarımız seçim sandıklarında müşahit olarak görev alabiliyor. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız belirleniyor ve oy kullanma süreçleri son bulana kadar görevlerini yerine getiriyorlar. Sandıkta oy kullanılırken veya sandıklarda usule aykırı herhangi bir durum mevcut ise bize bildirildiği takdirde oraya intikal ediyoruz ve bunla ilgili tutanakları hazırlayıp gerekli mercilere sunuyoruz” diye konuşu.

Yoğun bir çalışma içerisindeyiz

Seçim güvenliği kaygısını en aza indirmek için baro olarak yoğun bir çalışma içerinde olduklarını söyleyen Özer, “Seçim tarihi belli olduğu andan itibaren siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kurumların dile getirdiği bir güven kaygısı söz konusu. Çünkü bu seçim ülkenin geleceği için büyük önem atfediyor. Bu süreçte parti binalarına yönelik yaşanan saldırılar, Diyarbakır'da gerçekleşen operasyon, seçim güvenliği kaygılarını oldukça artırdı. Biz bu kaygıları azaltmak adına baro olarak 250 kişiden oluşan bir avukat ekibi oluşturduk. Arkadaşlarımız seçim güvenliği için sahada olacaklar ve gerekli bütün çalışmaları yapacaklar. Biz baro olarak bütün partilere eşit mesafede olacağız, çalışmalarımızı buna göre yürüteceğiz” diye konuştu.

Dersimize çok iyi çalıştık

Beş aydır parti olarak seçime dair çalışma yürüttüklerini ifade eden CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, “Biz parti olarak seçim güvenliğine dair dersimize çok iyi çalıştık. Seçim güvenliği konusunda parti üyelerimize eğitim verip bilinçlendirdik. Sandık görevlisi olarak yazdığımız arkadaşlarımıza ayrı ayrı eğitimler verdik. Seçim güvenliği açısından Diyarbakır’da hiç bir endişemiz yok, çünkü alınması gereken bütün önlemleri aldık. Kentte 3 bin 600 sandık var, tümüne atamalarımızı yaptık. Bizim hiç endişemiz yok, seçim gününe hazırlıklıyız. Demokratik bir seçim olacağından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sandıklarımıza sahip çıkacağız

Seçim güvenliği için Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ‘Sandıklara sahip çıkın’ çağrısının önemli olduğuna dikkat çeken Atik, “Sayın Kılıçdaroğlu, bizim sandıklara sahip çıkmamız gerektiğini söylüyor. Bundan dolayı görevimizi eksiksiz, en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Bunu üzülerek söylüyorum ki geçmiş seçimlerde çok sıkıntılar yaşadık. Bundan dolayı bizler ciddi bir şekilde dersimizi aldık. Tüm arkadaşımız kendi sandıklarını sahip çıkacaklar. Seçim günü, kapanıncaya kadar, sayımlar bitinceye kadar sandıkların başında olacağız" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.