VİDEO - Diyarbakır belediyeleri Ramazan hazırlığı yaptı

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi, Yardımlaşma ve Dayanışma duygularının güçlendiği, manevi duyguların zirveye ulaştığı ramazan ayı dolayısıyla kent merkezindeki iki noktada iftar çadırı kurarak, 6 bin kişiye sıcak yemek sunacak.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Kayapınar Belediyesi de, ilçedeki ibadethanelerin genel temizliğini yaparken, zabıta ekipleri de marketler de etiket ve hijyen denetiminde bulundu.

Diyarbakır’da Büyükşehir ve ilçe belediyeleri Mübarek Ramazan ayına bir gün kala hazırlıklarını tamamladı.

İki noktada 6 bin kişiye sıcak yemek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Dağkapı Meydanında ve Bağlar ilçesinde iki iftar çadırı kuracak. Çadırda, 6 bin kişiye sıcak iftar yemeği verilecek. Öte yandan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca, evde bakım hizmeti verilen yaşlıların da evlerine iftarda sıcak yemek ulaştırılacak. Belediye tarafından halk sağlığının korunması amacıyla gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerinde denetimler artırıldı.

belediyeler-ramazan-hazirligi-3.jpeg

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerine denetimlerde İl Emniyet Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlükleri de destek veriyor.

Kayapınar’da ibadethaneler temizlendi

belediyeler-ramazan-hazirligi-1.jpeg

Merkez Kayapınar İlçe Belediyesi de, Ramazan ayına yönelik ilçedeki ibadethanelerde temizlik yaptı. Belediyeye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince, ilçedeki tüm ibadethanelerde genel temizlik çalışmasını yaparak, camileri ramazan ayına hazırladı.

Marketler ve restoranlar denetledi

belediyeler-ramazan-hazirligi-2.jpeg

Kayapınar Belediyesi Zabıta ekipleri ise, Marketlerde, bakliyat, manav reyonu, şarküteri, sıvı yağ, temizlik malzemesi gibi temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını inceledi. Yine İlçedeki lokantaların menüleri kontrol edilirken, hijyen denetimleri de gerçekleştirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.