VİDEO - Diyarbakır Büyükşehir’in Koşu yolunda terk edilmiş binası

VİDEO -  Diyarbakır Büyükşehir’in Koşu yolunda terk edilmiş binası
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Koşu yolu Parkı içerisinde yasak kararına rağmen yaptırılan Ali Emiri Bilgi evi inşaatı planlandığı tarihte tamamlanamadı, kaderine terk edildi, madde bağımlıların mekânı oldu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, geçen yıl Koşuyolu Parkı'na bulunan bir kafeyi yıkarak yerine "Ali Emiri Bilgi Evi" yaptırma kararı almıştı. 9 Haziran 2021'de açılan ihaleyi CVN İnşaat Nakliye Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 5 milyon 257 bin TL ile aldı. 16 Haziran 2021'de yapımına başlanan inşaatın bitiş tarihi ise, 13 Aralık 2021 olarak belirlendi.

Ali Emiri Bilgi evi inşaatının bitiş tarihinin üzerinde 8 ay geçmesine rağmen, bitirileceğine dair bir emare görünmüyor. Kültür merkezi olarak planlanan "Ali Emiri Bilgi Evi” kaderine terk edildi. İnşaat halinde duran bina korumasız bir şekilde duruyor. Hal böyle olunca inşaat, madde bağımlılarının mekânı haline geldi.

Çevrede oturan vatandaşlar, durumdan şikâyetçi oldu, binaya sahip çıkılmasını istedi.

“Madem başladılar, bitirsinler”

Koşuyolu Parkı civarında ikamet eden Rıfat adındaki vatandaş, bu duruma ilişkin şikâyetlerini şu şekilde dile getiriyor; “Ben burada kaldığım için biliyorum. Burası eskiden kafeydi. Bizde gelip rahat oturabiliyorduk. Yıkıp bu inşaatı yaptılar. Bitiremediler, demek ki paraları çar çur ettiler ki yarıda bırakıp kaçtılar. Madem başladınız, bitirin. Faaliyete koyun. Faaliyete koymadınız mı insanlar rahatsız oluyor.”

Tigris bina için ‘yanlış’ demişti

İnşaatına ilk başlandığında Tigris Haber, yapının yanlış olduğunu, binanın hukuksuz yapıldığı yönünde haber yapmıştı. Ancak bazı yayın organları, bu durumu övmüştü. İşte o dönemde bu bilgi evi için yazılan övgüler; “Bilgi Evi”nden yaklaşık bin 500 öğrenci faydalanacak. İçerisinde 9 derslik, 1 akıl ve zekâ dersliği, 1 resim atölyesi, 1 müzik kulübü atölyesi, 2 bilişim dersliği, 136 kişilik konferans, seminer salonu, 3 yarı açık teras olacak.”

Kültür merkezi olarak anlatılan bina, bitim süresinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen tamamlanamadı, üstelik madde bağımlıların mekanı oldu. Sorumluluk kiminse durumu izah etsin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum