VİDEO - Diyarbakır CHP’den deprem ve seçim açıklaması

VİDEO - Diyarbakır CHP’den deprem ve seçim açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, deprem sonrası çalışmalar ve seçim tarihi ile ilgili açıklama yaptı, seçimlerin savaş hali dışında ertelenemeyeceğini, zamanında yapılacağını duyurdu.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, deprem sonrası çalışmalar ve seçim tarihi ile ilgili açıklama yaptı, seçimlerin savaş hali dışında ertelenemeyeceğini, zamanında yapılacağını duyurdu.

Açıklamayı il binasında basından sorumlu yönetim kurulu üyesi Mahmut Oral okudu.

Açıklamada, depremin yaralarının sarılması için partinin üzerine düşeni yaptığını, genel başkanın "Bu felaketi dayanışma içinde aşacağız" sözü de hatırlatılarak şöyle denildi;

“Devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidar, depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamamıştır. En kritik saatler olan ilk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalınmış, vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalınmıştır. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mal olmuştur.

Daha da acısı, tek adam rejimi, felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta, kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planları yapmaktadır. Rolü belli isimler öne sürülerek bu konu gündeme taşınmak istenmektedir. Buradan halkımıza bir kez daha açık ve net söylüyoruz: Seçimler zamanında olacaktır.

Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır: Seçim savaş dışında ertelenemez. Savaş durumunda bile kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de, YSK'nın da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur. Yüksek Seçim Kurulu'nun böyle bir şey talep etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu tür bir girişimi bu şekilde ele alacağız.

Türkiye'nin büyük bir değişime ihtiyacı vardır. Halkın oylarıyla ülkenin başına felaket gibi çöken bu beceriksiz iktidarı biz değiştireceğiz. Ama sadece iktidarı değiştirmek yetmez. Asıl değişmesi gereken tek adam zihniyetidir.

Yeni bir zihniyetle, dürüst ekiplerle, ahlaklı siyasetle, doğru kullanılan kaynaklarla, Türkiye'yi hızla toparlayacağız. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz.

İmar aflarına son vereceğiz. Ülkemizi yalandan, hırsızlıktan ve liyakatsizlikten arındıracağız.

Bizi biz yapan değerlerimize, ahlakımıza, vicdanımıza sarılacağız.

Akla ve bilime uyacağız. Refah dolu bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum