VİDEO - Diyarbakır DİSK/Dev Sağlık İş’ten ‘Geçinemiyoruz’ açıklaması

VİDEO - Diyarbakır DİSK/Dev Sağlık İş’ten ‘Geçinemiyoruz’ açıklaması
 Özel Haber
Diyarbakır DİSK DEV Sağlık İş şubesi, emekli aylıklarına yapılan zammı protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, ‘Asgari değil, insanca yaşamak istiyoruz’ denildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır DİCle üniversitesi TIP Fakültesi Dekanlığı önünde yapılan basın açıklamasında DiSK Dev-Sağlık İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ümit Umdu, DiSK Diyarbakır Bölge Temsilcisi Hasan Eroğlu, Ses Şube Temsilcileri de hazır bulundu.

Ortak basın metnini DiSK Dev-Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Başkanı Cebrail Akdemir okudu. Açıklamada özetle şöyle denildi;

“İşkolumuzda üniversite hastaneleri ile Sağlık Bakanlığı hastaneleri karşılaştırıldığında aynı işi yapan işçiler arasında yaklaşık 10.000 TL gibi bir fark oluşmuştur. Aile Bakanlığı bünyesinde 10 no.lu işkolunda çalışan büro işçileri ile yatılı kurumlarda 17 no.lu işkolunda çalışan sosyal hizmet işçileri ile makas 15.000 TL ‘ye kadar açılmıştır.

Sağlık işkolunda çalışma saati 40 saat olmasına rağmen, kamu çalışanları 40 saat çalışırken bizler en az 45 saat çalışıyoruz. Sağlık ve sosyal hizmetler bir ekip işi olduğu gerçeğiyle eşit çalışma koşulları istiyoruz. Herkesin emeğinin hakkını aldığı bir çalışma yaşamı için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Üstelik kaşıkla verilenin kepçeyle alındığı adaletsiz vergi sistemi nedeniyle, ağır vergi yükü altında Mart’ta Nisan’da 2. Vergi dilimine dahil olacağımızı da göz önüne aldığımızda ücretlerimizin daha da düşeceği ortadadır.

Sağlık ve sosyal hizmet işçileri enflasyonla boğuşurken, geçim kavgası verirken bizim adımıza toplu iş sözleşmesi imzalayan sendikalar kafasını kuma gömmüştür. Sağlık ve sosyal hizmet işçilerini anlık kazançlarla kaybettiklerini görmeye çağırıyoruz.

Bugün bize diğer sendikaların vereceği promosyonlarla kendi geleceğimizi bunlara teslim etmeyeceğiz. Bu hayat pahalılığında, bu yüksek enflasyon karşısında sağlık ve sosyal hizmet işçileri olarak sesleniyoruz!

Kök aylığı 7500 TL olan emeklilere resmi enflasyon bile çok altında artış yapmak zülümdür. Diğer emeklilere kimsenin inanmadığı enflasyon kadar zam vermek, ;Türkiye büyüyor;deyip emekliyi yoksullaştırmak adaletsizliktir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.