VİDEO - Diyarbakır duvarlarında Yeşilçam esintisi

VİDEO - Diyarbakır duvarlarında Yeşilçam esintisi
Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi, kentin farklı duvarlarına yeşilçam sinemasına damga vuran ünlü sanatçıları resmetti.

TİGRİS HABER - Müslüm Gürses’ten Şener Şen’e Adile Naşit’ten Münir Özkul’a, Kemal Sunal’dan Sadri Alışık’a Yeşilçam sinemasının ünlülerinin portreleri, Diyarbakır’da beton bariyerlerin griliğine yaşamın renklerini nakşediyor.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde beton duvarlara çizilen Yeşilçam sanatçılarının resimleri görenleri hayran bırakıyor. Türkiye sinemasına damga vuran Yeşilçam’ın ünlü sanatçılarına ait duvar resimlerini gören vatandaşlar hayranlıklarını gizleyemiyorlar.

tigrishaber_sidar_akkaya.jpg

Kayapınar Caddesi üzerinde bulunan bir karakolun önündeki beton bloklara çizilen Yeşilçam sanatçılarının resimleri kentin çehresini değiştiriyor. 5 yıldır profesyonel bir şekilde Diyarbakır’da duvar resimleri çizen Resim Öğretmeni Sidar Akkaya, Kayapınar Belediyesi ile birlikte sürdürdükleri projenin bir ilk olduğunu söyledi.

“Duvarda Sanat Var”

Görsel Sanatlar öğretmeni Sidar Akkaya, duvar resimlerine ilişkin şunlar ifade etti: “Diyarbakır’da profesyonel olarak5 yıldır aktif olarak duvar resimleri yapıyorum. Kafelerde, restoranlarda, devlet okullarında, özel okullarda, belediyenin duvarlarında, trafolarda duvar resimleri yapıyorum. Hem duvarlardaki kirliliği önlemeye hem de şehre canlılık katmaya çalışıyorum. “Duvarda Sanat Var” projesi kapsamında belediyelerde resim yapıyorum. Bu proje Kayapınar Belediyesi’ndeki ikinci projem. Silvan Jandarma Bölge Komutanlığı’nda da duvar resimleri yaptım. Diyarbakır’ın birçok noktasında kendi ekibimle beraber çalışmalarımı sürdürüyorum.”

yesilcam-tigris-001.jpg

"Vatandaşlar çalışmalarımızı çok benimsediler"

Yaptıkları duvar resimlerinden kaynaklı vatandaşlardan olumlu geri bildirimler aldığını kaydeden Akkaya, şöyle konuştu: “Peyas Mahallesi duvar resimlerine alışık değil ama resimleri gördükçe çok benimsediler. Esnaf olsun, halk olsun çok destek verdiler. Yoldan geçenler korna sesleriyle alkışlarla destek veriyor. Duvar resimlerinin şehre canlılık kattığının vatandaşlar çok farkında. Bu konuda çok güzel geri dönüşler alıyorum. Kayapınar Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmet gerçekten çok güzel. Bu çalışmalar insanlarda bir tebessüm oluşturuyor. Hele ki bu korona sürecinde insanların psikolojik olarak çökmüş bir durumda olduğunu düşünürsek, böylesi bir dönemde dahi Yeşil Çam dizileri yüzlerimizde bir tebessüm oluşturuyor. O yüzden de kentimizin duvarlarında bir Yeşil Çam havası estirmek istedik. Vatandaşlar çalışmalarımızı çok benimsediler, çok güzel gidiyor. Peyas Mahallesi muhtarı şehri güzelleştirdiğimiz için gelip bir ihtiyacımız olup olmadığını sordu. Desteklerden dolayı çok mutluyuz ve bu bizi motive ediyor. Böylesi güzelliklerle karşılaşmamız bizlerin enerjisini daha da yükseltiyor.”

yesilcam-.jpg

"Yeni projeler için görüşmelerimiz sürüyor"

Daha sonra farklı projelere imza atacaklarını ve duvar resimlerini sürdüreceklerini belirten Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok belediye ile görüşme halindeyim. Çınar Kaymakamlığı ve Silvan Kaymakamlığı ile görüştüm, sokak resimleri yapmak için.  Biz projeleri belediyelere, kurumlara sunuyoruz. Tabii resim yapacağımız alanın uygunluğu bizim için çok önemli. Alanın dokusunu bozmadan uygun resimler çizmek gerekiyor.”

"Kayapınar Belediyesi ile bir ilke imza atıyoruz"

yesilcamm.jpg

Kayapınar’da bir ilke imza attıklarını belirten Akkaya, “Şuan çizimini yaptığımız beton bloklar Kayapınar Belediyesi’ne ait bir alanda.  Bu çalışma bir ilk, çünkü bugüne kadar karakol etrafındaki beton bloklara bu tür bir çalışma daha önce yapılmadı. Burada Kayapınar Belediyesi ile bir ilke imza atıyoruz. Duvarlara çizdiğimiz resimlerin insanlarda bıraktığı tebessüm bizleri çok mutlu ediyor. Ekibimde resim öğretmenleri ile çalışıyorum. Zaman zaman üniversite öğrencileri ile de çalışıyorum ama resim öğretmenleri tercihim. Duvar resimleri için bu işe kendini adamak gerekiyor. Çünkü duvar resimleri tuvale resim yapmak gibi değil. Duvarın dokusunu, rengini bilmek gerekiyor. Ekibime bu konuda çok güveniyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.