VİDEO - Diyarbakır Eğitim Sendikalarından açıklama: 'Öğretmene şiddete hayır'

VİDEO - Diyarbakır Eğitim Sendikalarından açıklama: 'Öğretmene şiddete hayır'
Diyarbakır Eğitim Sendikaları yaptıkları ortak açıklamada, öğretmene şiddeti kınadı.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Sendikalar, Geçtiğimiz Cuma günü Yenişehir ilçesine bağlı Ziya Gökalp Anadolu Lisesi müdür yardımcısına bir öğrenci velisi tarafından uygulanan şiddet eylemine dikkat çekerek, bu ve buna benzer eylemleri kınadıklarını belirttiler.

Eğitim sendikalarının ortak açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Geçtiğimiz cuma günü bu okulda görev yapan arkadaşımızın veli tarafından saldırıya maruz kalması, öğretmene şiddet yasasının derhal çıkarılması gerektiğini, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na öğretmeni koruyan maddeler eklenmesine duyulan ihtiyacın aciliyetini ortaya koymuştur. Öğretmeni güçlendirecek, donatacak, koruyacak tedbirler almak yerine onu hedef alan saldırılar karşısında sessizliğe gömülmenin anlaşılır bir yanını göremiyoruz. Toplumdaki şiddeti eğitimle yok etmenin hesabını yaparken, şiddeti eğitimin içine sokmaya davetiye çıkarıcı uygulamaların akılla, izanla, vicdanla anlaşılabilir bir yanı yoktur.”

ZGL’ye geçmiş olsun

Milli eğitim Bakanlığını da uyaran sendikaların açıklaması şöyle devam etti;

“Okullarımızda yaşanan şiddet olaylarının tekrar etmemesi, eğitimcileri şiddetin hedefi haline getiren uygulamaların son bulması, somut ve kalıcı çözümler üretilmesi için başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün yetkilileri acilen harekete geçmeye ve gerekli yasal çerçeveli önlemeleri ivedilikle almaya davet ediyoruz. Eğer kalıcı önlemler alınmazsa yarın çok geç olabilir. Sendikalar olarak eğitim çalışanlarına yönelen her türlü şiddeti kınıyor, Ziya Gökalp Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenimize ve bütün eğitim çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Öğretmene şiddete hep birlikte dur diyelim…”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.