VİDEO - Diyarbakır eski Orduevi’nin yıkımı tamamlandı

VİDEO - Diyarbakır eski Orduevi’nin yıkımı tamamlandı
Diyarbakır’ın en eski Gökdeleni olarak bilinen ve Tatlıcı ailesi tarafından 1960'lı yıllarda yapımına başlanan 13 katlı Orduevi’nin yıkımı tamamlandı.

Ali Abbas Yılmaz / Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da Tatlıcı ailesi tarafından merkez Yenişehir ilçesindeki tarihi surların karşısında, 1971 yılında tamamlanarak otel olarak hizmete açılmıştı. O dönem bölgenin en yüksek binası 2 yıl sonra Türk Silahlı Kuvvetlerine devredilerek Subay Orduevi olarak kullanıldı. Orduevine dönüştürüldükten sonra binanın karşısında bulunan askeri alanlar ile yolun altından tünel kazılarak bağlantı sağlandı. 42 yıl orduevi olarak kullanılan bina, 2015 yılında boşaltılarak, mülkiyeti Toplu Konut İdaresine devredildi. TOKİ, bunun karşılığında 7'nci Kolordu Komutanlığı yerleşkesinde 2 yıl önce orduevi yapımına başladı.5 kat yıkıldı.

diyarbakir-orduevi.jpg

Geçtiğimiz ay Diyarbakır’ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından tarihi Sur ilçesi ile ilgili Meydan projesi kapsamında 10 Eylül'de eski orduevinin yıkım çalışması başladı. Devam eden yıkım çalışmaları kapsamında 13 katlı eski orduevinin 5 katı yoğun güvenlik önlemi alınarak yukarıdan kepçe yardımıyla yıkıldı. 10 Eylül'den bu yana süren yıkım çalışmaları sonunda Orduevi binasının yıkımı tamamlandı.

diyarbakir-eski-orduevi.jpg

Binanın yıkımının tamamlanmasından sonra Ali Emiri Caddesinin kesişiminden Elazığ Caddesi'nin Büyükşehir Belediyesi kavşağı kesişimine kadar olan yol tek yönlü olan araç trafiği de normale döndü.

orduevi-diyarbakir-001.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.