VİDEO - Diyarbakır havalimanı büyük facia atlatmış!

VİDEO - Diyarbakır havalimanı büyük facia atlatmış!
Diyarbakır Havalimanındaki ısıtma merkezindeki patlama ve ardından çökmesiyle ilgili haber ilk kez Tigris tarafından gündeme getirildi. Patlama ve çökme sırasında büyük bir faciadan dönüldüğü de ortaya çıktı.

Tigris Haber Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır Havalimanındaki ısıtma merkezindeki patlama ve ardından çökmesiyle ilgili haber ilk kez Tigris tarafından gündeme getirildi. Patlama ve çökme sırasında büyük bir faciadan dönüldüğü de ortaya çıktı. Patlamanın personelin değişim saatine denk gelmemesi can kaybını da önledi.

Türkiye basınında ilk kez Tigris Haber tarafından gündeme getirilen Diyarbakır Havalimanındaki ısıtma Merkezinin çökmesi sırasında büyük bir faciadan dönüldüğü öğrenildi. Yine Tigris Haber tarafından ilk kez görüntülenen ısıtma merkezindeki çökmenin personel değişim saatinde olması durumunda onlarca personelin hayatını kaybedeceği bilgisine ulaşıldı. Aylardır devam eden arızanın Meclis’te gündeme getirilmesinin ardından Ulaştırma ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca onarım çalışmaları başlatılırken, onarımın 2 ay süreceği öğrenildi.

havalimani-tigris1.jpeg

Deprem enkazı görüntüsü var

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 3,5 ay önce Diyarbakır Havaalanı Terminalinin eksi zemin katında yer alan Isıtma Merkezi’nde gece geç saatlerde büyük bir patlama meydana geldi. Güvenlik, temizlik ve kargo bölümlerinin de yer aldığı ısıtma merkezindeki patlama büyük bir paniğe yol açtı. Havaalanında görevli teknik ekip tarafından merkezde yapılan incelemede, tonlarca ağırlıktaki ve içinde birer tonluk suyun bulunduğu demir boruların asıldığı kancalardan ayrılarak düştüğü tespit edildi.

Vardiya saati olsa büyük facia olacaktı

Boruların kancalardan ayrılmasının en önemli nedeninin, 6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem felaketinden etkilenmesinden kaynaklandığı bildirildi. Depremden etkilenen ısıtma sistemi ve boruların asılı bulunduğu kancalar, yerinden sarsıldığı için zamanla tamamen ayrıldı ve koptu. Kazanın geç saatlerde olması olası bir faciayı da engelledi. Boruların, gece 23.00 sıralarında periyodik olarak gerçekleşen vardiya değişimi sırasında olması halinde onlarca personelin yaşamını yitirebileceği yönünde bilgi alındı.

havalimani-tigris2.jpeg

Tigris görüntüledi

Terminaldeki ısınma merkezini ilk kez görüntüleyen ve gündeme getiren Tigris Haber, bu kez de patlama sonrası oluşan hasarı yerinde görüntüledi. Görüntülerde, tonlarca ağırlıktaki demir su boruları ile elektrik kablolarının yerlerde olduğu gözlendi. Adeta enkaza dönen merkezdeki çalışmalar da görüntülenirken, onarımın yerel bir firma tarafından yapıldığı öğrenildi.

2 ayda tamamlanacak

Onarım çalışmalarının başlatıldığı Havalimanı ısıtma merkezinde, öncelikle yere düşen tonlarca ağırlıktaki demir boruların kesilip temizlenme işlemi gerçekleştirilecek. Alanın temizlenmesinin ardından yere düşen bazı borular yerden desteklenerek geçici ısıtma sağlanacak.

Önümüzdeki birkaç gün içinde geçici olarak gelen yolcu bekleme salonlarına ısı verilecek. Isıtma merkezinde 3 ekip halinde toplam 30 kişi çalışıyor. Yeni takviye ekipleri ile desteklenecek olan onarım çalışmalarının gece-gündüz devam edeceği, çalışmaların 2 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.