VİDEO - Diyarbakır Lice’deki operasyonda termal şemsiyeler ele geçirildi

VİDEO - Diyarbakır Lice’deki operasyonda termal şemsiyeler ele geçirildi
Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında başlatılan operasyonda ortaya çıkarılan sığınakta 364 adet termal şemsiye ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca,  Lice İlçesi Hedik ve Kutlu Köyleri kırsalında icra edilen, Şehit Jandarma Komando Onbaşı Şükrü VURAL ve Şehit J.Er Ömer AY Operasyonları başarıyla tamamlanmıştı. Söz konusu operasyonlarda; Teröristlerce, toprak altında kalas kullanılarak yapılmış, girişi tahta kapakla örtülü (1) adet kış sığınağı tespit edilmeyi müteakip, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Gerçekleştirilen temas araması neticesinde,  iki kaya bloğu arasında oluşan oyuk içerisine gizlenmiş (6) adet jelikan bidon içerisinde; teröristlerce İHA/SİHA/İKU araçlarından gizlenmek amacıyla kullanılan toplam (364) adet termal şemsiye ve (35) adet askı kayışı ile arazide; (1) adet büyük tüp, (1) adet küçük tüp, (30) kg gübre, (2) adet muhtelif ebatlarda çadır, çok sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiştir.

diyarbakir-lice’deki-operasyonda-termal-semsiyeler-ele-gecirildi-(2).jpeg

Narko-terörizmle mücadele kapsamında; iki farklı bölgede, arazide toprağa gömülü jelikan bidonlar içerisinde; 151 kg esrar ile esrar elemekte kullanılan (3) adet elek ele geçirilmiştir. Ele geçen delil niteliğine haiz olan malzemelere ve esrar maddesine el konulmuş, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.” denildi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.