VİDEO - Diyarbakır, Millet ittifakının adaylarını bağrına bastı

VİDEO - Diyarbakır, Millet ittifakının adaylarını bağrına bastı
CHP listesinden aday olan millet ittifakının adayları Diyarbakır’da sahaya indi, ortak koordinasyonla çalışmalarına başladı.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - CHP listesinden aday olan millet ittifakının adayları Diyarbakır’da sahaya indi, ortak koordinasyonla çalışmalarına başladı. Vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili adayları, bir oy kendilerine bir oy da Kemal kılıçdaroğlu’na istedi. Vekil adaylarının ortak sloganı ise; “Barışı, adaleti ve özgürlüğü bu coğrafyada yeniden hâkim kılacağız” oldu.

Siyasi partiler, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için belirlediği milletvekili adaylarının çalışmaları hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi listesinden aday gösterilen Ali İhsan Merdanoğlu, Abdurrahman Ergin, Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Dağ Kapı Meydanı'nda bir araya gelerek Sur İlçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti.

CHP Diyarbakır Milletvekili adayları; Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Ali İhsan Merdanoğlu, Abdurrahman Ergin, Cevdet Nasıranlı, İsmail Akyıl, Gönül Özel, Laleş Ertuğrul Uysal, Esra Arslan, Mahir Yılmaz, Mehmet Ali Özmen, Zeynep Deniz Erk ve Özlem Kaya ile beraberindeki partililer ziyaret ettikleri yerlerde vatandaşlara parti politikalarını anlatarak seçimler için destek istedi.

Kalıcı bir barış istiyoruz

Ziyaret sırasında dikkat çeken anlardan biri, cebindeki üç bin lirayı çıkarıp vekil adaylarına gösteren bir esnafın, "Artık bu paranın bu ülkede bir kıymeti yok" diyerek ülkeden yaşanan ekonomik krize ilişkin gösterdiği tepkisi oldu. Vekil adaylarıyla sohbet eden Diyarbakırlı vatandaşlar özelikle ekonomik kriz, ülkede kalıcı barışın sağlanması adına Kürt sorununun çözümü konusunda taleplerini iletti. CHP Diyarbakır birinci sıra milletvekili adayı Mustafa Sezgin Tanrıkulu’na seslenen bir vatandaş, “Sen geldin bahar geldi. Hoş geldin memleketine” ifadelerini kullanarak adaylığını destekledi. Ziyaret sırasında vekil adaylarıyla sohbet eden Yeşil Sol Partili bir seçmen ise, “Cumhurbaşkanı seçimlerinde oyum size, vekillik için bize” diyerek Millet İttifakına verdiği desteğini dile getirdi.

CHP Diyarbakır Milletvekili adaylarından Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Abdurrahman Ergin ve Ali İhsan Merdanoglu esnaf ve vatandaş ziyareti sırasında seçim çalışmalarına dair Tigris habere değerlendirmede bulundu.

millet-ittifaki-jpg4.jpg

Bu düzeni beraber Diyarbakır’dan değiştireceğiz

Halkın taleplerini karşılamak ve dinlemek için artık sahada olduklarına belirten CHP Diyarbakır birinci sıra Milletvekili adayı Mustafa Sezgin Tanrıkulu, “Hemşerilerimiz ve esnafımızla bugün buluştuk. Bu düzeni beraber Diyarbakır’dan değiştireceğiz, kimsenin endişesi olmasın. Dostlarımızla birleşe birleşe kazanacağız ve değiştireceğiz. 14 Mayıs’ta cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandıracağız. Barışı adaleti ve özgürlüğü bu coğrafyada yeniden hâkim kılacağız. Yurttaşlarımızın işsizlik ve ekonomik problemlerinin tümünü çözeceğiz. Diyarbakır’ı yeniden Türkiye’nin cazibe merkezi haline getireceğiz. Ben 25 yıl bu kentte avukatlık ve sonrasında baro başkanlığı yaptım. 10 yıldan fazladır parlamentonun içindeyim, ama yurttaşlarımdan hiçbir zaman kopmadım, hep destek oldum. Artık kendi memleketimin milletvekili olarak halkıma destek olacağım” diye kaydetti.

Diyarbakır’a nefes olacağız

Diyarbakır halkına nefes olmak için yoğun bir çalışma içine girdiklerini söyleyen DEVA Partisi kontenjanından ikinci sıra vekil adayı Ali İhsan Merdanoglu, “Diyarbakır halkı ülkedeki bu karanlığı yıkacak. Sandıklarda çıkacak iradeyle birlikte Diyarbakır üzerine çöken karanlık son bulacaktır. Güzel günler bizleri bekliyor. Vatandaşlarıma daha zengin bir Türkiye’yi bırakmayı vaat ediyoruz. Özgürlük ve eşitlik için mücadele edeceğiz. Yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin hesabını soracağız. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz, onların taleplerini karşılamak için çalışacağız. Bu şekilde bir yol haritamız var” ifadelerini kulandı.

Barış ve huzurun olması için çalışıyoruz

Kentteki yurttaşların kendilerini olumlu ve güzel karşıladığını ifade eden Saadet Partisi kontenjanından üçüncü sıra aday olan Abdurrahman Ergin ise, “Burada yaşayan insanlarımızın ülkenin içinde bulunduğu kötü gidişattan dolayı net bir değişim talebi söz konusu. Bizde bu değişim talebine en güçlü bir şekilde seçimlerde cevap vereceğiz. Bizler millet ittifakının ortak olarak belirlemiş olduğu Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun etkisi ve vekil adayı arkadaşlarımın çalışmasıyla, halkın yoğun bir ilgiyle karşılaştık. İnsanlarımız yaşanan hukuksuzluktan, adaletsizlikten ve geçim derdinden bıkmış durumda. İktidarın her türlü değerlerimizi suiistimal etmesinden usanmış. Halk en kısa sürede bir değişim istiyor. Bizde sahada yaptığımız çalışmalarla ülkede kalıcı bir barışın sağlanması için mücadele ediyoruz. Bizler, ülkenin tamamının, insanlarımızın huzur ve barış içinde yaşaması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum