VİDEO - Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde 4. etap doldu

VİDEO - Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde 4. etap doldu
Diyarbakır’da 11 bin kişiye istihdam olanağı sağlayan Organize Sanayi Bölgesi’nin 4. etabı doldu. 70’in üzerinde yatırımcı önümüzdeki günlerde devreye girecek olan 5’inci etap için sıra bekliyor.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımcıları ziyaret etti. Yatırımlarla ilgili bilgi alan Karaloğlu, Odabaşı Makine, Sevgi Plastik, Mega Seramik ve Meya Alüminyum fabrikasında incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaloğlu,  Diyarbakır’da sanayi yatırımlarının her geçen gün arttığına dikkat çekti. OSB’nin 4’üncü etabının yüzde 89 dolduğunu belirten Karaloğlu, “4’üncü genişleme alanımızı doldurduk. Şuanda yüzde 89’dayız. Beşinci genişleme bölgesini de hızlı bir şekilde hayata geçirip, yer talep eden sanayicilerimizi geri çevirmek istemiyoruz”dedi.

osb-tigris2.jpg

‘Diyarbakır’da sanayi gelişiyor’

OSB’de yer alan Mega Seramik’in de kent sanayisi için önemine işaret eden Karaloğlu, şunları söyledi: “Şuan Mega Seramik Fabrikası’ndayız. Çok güzel işlerin yapıldığını gördük. Yurtdışından ham madde ithal ederek, güzel işlerin yapıldığını gördük. Buradan Meya Alüminyum Fabrikası’na gideceğiz. Diyarbakır’da artık çok önemli bir sanayi kültürü gelişiyor. Sektör ciddi bir gelişme içinde. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha önemli noktaya gelmiş olacağız.”

osb-tigris.jpg

‘Eximbank’ın açılması ile ihracat artacak’

Diyarbakır’ın ihracatta da önemli bir ivme yakaladığını kaydeden Karaloğlu, Eximbank’ın açılması ile rakamların daha yükseleceğini ifade etti. Yatırımcılar için huzur ve güveninin önemine işaret eden Karaloğlu, şöyle devam etti: “Birincisi, her şeyin anahtarı huzur ve güven. Diyarbakır’ın yakalamış olduğu huzur ve güven yatırımcıyı Diyarbakır’a teşvik ediyor. İkincisi altıncı bölge avantajı ve verilen teşviklerdir. Üçüncü önemli nokta ise genç ve çalışkan insanı yatırımcı için üç ana sebeptir.”

osbt-tigris1.jpg

‘26 ülkeye ihracat yapıyoruz’

Mega Seramik’in Sahibi ve Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan da, Tigris Haber’e yaptığı açıklamada, sadece kendilerinin Diyarbakır’dan 26 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi. Fidan, Diyarbakır OSB’nin açılacak olan 5’inci etabından yer talep eden 70’in üzerinde sanayicinin yatırım için sıra beklediğini söyledi.

Diyarbakır OSB, 4 etaptan oluşuyor. 915.8 hektar üzerine kurulu bölgede, 277 adet firma faaliyet yürütüyor. Bu firmalarda 11 bin kişi de istihdam ediliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.