VİDEO - Diyarbakır OSB’den deprem bölgesindeki sanayicilere: 'Sanayi alanlarımız emrinizde'

VİDEO - Diyarbakır OSB’den deprem bölgesindeki sanayicilere: 'Sanayi alanlarımız emrinizde'
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Fidan, deprem bölgesinde zarar gören sanayicilerin yanında olduklarını, yeniden ayağa kalkmaları için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Fidan, ‘Fabrikalarımız onların emrinde’ dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır OSB olarak depremden zarar gören illerin tamamına gittiklerini, gereken desteği verdiklerini söyleyen Mustafa Fidan, o bölgedeki sanayicilerin zor durumda olduklarını tespit ettiklerini belirterek, uzun süre sıkıntı yaşanmaması için tedbirler alınması gerektiğini ifade etti. Fidan, “Depremden zarar gören sanayicilerimizin bir an önce toparlanması lazım. Ülke ekonomisine ciddi katkısı olan deprem bölgesindeki sanayicileri bir an önce ayağa kaldırmamız lazım. Diyarbakır olarak her türlü desteğe hazırız, fabrikalarımız hazır, kendi çalışmalarını başlatıncaya kadar fabrikalarımızı emirlerinde. Ne yapabilirsek yapmaya hazırız’’

‘Sanayi yoksa barınma da olmaz’

Maraş ve Adıyaman’dan göçün başladığına dikkat çeken Fidan, “Devletimizin bir an önce bölgedeki barınma ihtiyacını hazırlaması lazım. Ama en önemli nokta Sanayi’yi ayağa kaldırmamız lazım. Çünkü: Sanayi’nin olmadığı bir yerde barınmanın olması mümkün değildir’’dedi.

Fidan, devlet’in giden göçlerin geri gelmesi için bir hazırlık içinde olduğunu düşündüğünü, “Devletin bir an önce hem bir konut planını hem de sanayiyle ilgili planını açıklaması lazım ki giden göçler geri gelsin. Aksi halde depremden etkilenen bölgelerde ki sanayiciler çok zor durumda kalacak ‘’ dedi.

Fidan, “Devletimizin depremden etkilenen sanayicilere acilen KGF desteklerinde bulunması lazım, çünkü ticaret kilitlenmiş durumda, pandemi de ödenen işsizlik ödemelerinin yeniden depremden etkilenen illerde en az 6 ay karşılamak kaydıyla uygulaması lazım’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.