VİDEO - Diyarbakır oto sanayi esnafından sürücülere kış uyarısı

VİDEO - Diyarbakır oto sanayi esnafından sürücülere kış uyarısı
Diyarbakır oto sanayi esnafı, kış aylarında sıkıntı yaşamamaları için sürücüleri uyardı.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır oto sanayi esnafı, kış aylarında sıkıntı yaşamamaları için sürücüleri uyardı. Sürücülerin sadece lastikleri değiştirmekle yetinmemesi gerektiğini belirten ustalar, araçların genel anlamda periyodik bakımlarının yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Kış şartları kendini dayatırken, araç sürücülerinin de alması gereken tedbirlerde konuşulmaya başlandı. Araçların kışa hazır hale getirilmesi konusunda alınması gereken tedbirlerin sadece lqastik değiştirmek olmadığı belirtildi.

Uzmanlar, özellikle kış aylarında araçlardaki arızalara dikkat çekerken, periyodik bakım konusunu da hatırlattı. Oto tamircileri ve servis sorumluları, sürücülerin kış aylarında olumsuzluklarla karşılaşmamaları için motor yağından, antifrize ve aracın kış lastiklerine kadar kontrol edilmesi gereken birçok nokta olduğunu da vurguluyorlar.

Bizde Tigris haber olarak, Araçlarda kış hazırlığı nasıl olur? Araç kışlık bakımı ne zaman yapılır? Arabanın Kışa Hazırlanması Neden Önemli? Sorularını Diyarbakır’da bulunan Oto Sanayi Sitesi esnafına sorduk.

Araç muayenesi yapılmadığında sıkıntılar yaşanacak

Hava şatlarının değişmesinden dolayı araçların bakımı çok önemli olduğuna dikkat çeken araba tamir ustası Eşref Özkeskin, “Orta ölçekli araçların kış hazırlığı için bin ila 4 bin arasında bir harcama oluyor. Öncelikle kış hazırlığı için sürücülerin kış lastiklerine dikkat etmeleri lazım. Aracın motorunun donmaması için antifrizlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlar yapılmadığında kış aylarında sürücüler ciddi sıkıntılar yaşayacaktır” dedi.

Tedbiri elden bırakmamak lazım

Kış hazırlığı konusunda sürücülere seslenen Özkeskin, “Kaza ve can kaybının olmaması için araçları bir an önce kışa hazırlamaları gerekiyor. Araç muayenesi için fiyatlar her geçen gün artıyor. Bugün araç muayene fiyatları artmış olabilir, ama tedbiri elden bırakmamak gerekiyor” dedi.

Araç bakımları doğru zamanda yapılmalı

Kış hazırlığının sadece lastiklerle sınırlı olmadığını belirten Oto sanayi ustası Veysel Macit, “Kış şartları diğer aylara oranla sürücülerin daha dikkatli olması gereken aylardır. Araçları sık, tamir ustalarına göstermek gerekir. Havalar soğuduğundan dolayı araçların kışa hazır olması gerekiyor. Sürücülerin her mevsime göre araçlarının bakımını yaptırması şart. Ama maalesef yükselen araç muayene fiyatlarından dolayı insanlar sanayi sitelerine gelip araçlarını elden geçiremiyor. Araç bakımlarının doğru zamanda yapılması gerekmektedir, aksi takdirde araçların masrafı sürekli artacaktır. Kış lastiklerinin fiyatı şu an 3 bin TL’den başlayıp 12 bin TL’ye kadar çıkmaktadır. Bu durumda sürücüleri ekonomik anlamda zorluyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.