VİDEO - Diyarbakır otogarında ‘aşısızlar’ krizi!

VİDEO - Diyarbakır otogarında ‘aşısızlar’ krizi!
“Aşısızların yolculuk yapamayacağı” uygulaması otogarlarda “krize” neden oldu. Diyarbakır Otogarı’na gelen aşısız yolcular, otobüslere alınmadı. Otogara aşılama için stant kuruldu.

TİGRİS HABER - COVID-19 salgınına karşı alınan tedbirler başladı. Aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için PCR testi uygulaması başladı. Uçak, tren, otobüs ve diğer toplu taşıma araçları için de PCR testi gerekecek. Yeni dönemde seyahat edecek 18 yaş üstü kişilerin aşı kartı veya son 48 saat içerisinde yapılmış PCR testi sonucu göstermesi gerekiyor. 18 yaş altındakiler ise HES kodu ile seyahat edebilecek. Yalnızca trenlerde 2 yaş altı çocuklardan HES kodu istenmeyecek.

Geri çevrildiler

Uygulama Diyarbakır Otogarı’nda sabah saatlerinde adeta krize neden oldu. Aşı ve PCR uygulamasından habersiz, otogara gelen onlarca kişi, seyahatini iptal etmek zorunda kaldı. Bilet alımı sırasında yapılan kontrollerde aşısı tamamlanmamış veya PCR testi olmayan yolcular, otobüslere alınmadı. Otogar çalışanı Nihat Aksoy, yolcuların yüzde 80’inin bilet iptali yaptığını söyledi. Aksoy, “Aşı yapmayanlara bilet veremiyoruz. Sabahtan beri 2-3 servis iptal ettik. Aşılı olmayanlar ya da PCR testi olmayanları otobüse almıyoruz” dedi.

otogar-foto8-tigris-haber.jpg

Aşı süresi dolmayanlardan PCR

Diyarbakır’dan Van’a seyahat için birkaç gün önceden bilet alan Adnan Balkan da, uygulamadan haberi olmadığı için otogarda kaldı. Seyahat için hastaneden PCR testi alacağını söyleyen Balkan, “Van’a gideceğim. İkinci aşıyı olmadığım için PCR istiyorlar. Gidip hastaneden alıp getireceğim. Bilmiyordum uygulamadan haberim yoktu” dedi.

otogar-foto7-tigris-haber.jpg

Otogarda stant kuruldu

Vatandaşların aşılanması için Sağlık İl Müdürlüğü otogarda aşı standı kurdu. İki sağlık görevlisinin görevlendirildiği stantta, talep eden vatandaşların birinci ve ikinci doz aşıları yapılıyor. İkinci doz aşısının süresi gelenler, otogardaki stantta aşı olarak, aynı gün içinde seyahat edebiliyor. Mehmet Aydın da bunlardan biri.

otogar-foto-tigris-haber.jpg

Adana’ya otobüs bileti alan Mehmet Aydın, ikinci aşısını otogarda oldu. Aşıdan birkaç dakika sonra HES uygulamasında “risksiz” görünen Aydın, “Şimdi rahatlıkla yolculuk yapabilirim” dedi. Sadece şehirlerarası değil, ilçelere gidiş gelişlerde de aşı ve PCR uygulaması talep edildi. Hazro’ya gidecek olan Faruk Akçakoca da otogarda ikinci doz aşısını yaparak yola çıkacağını ifade etti.

Bu arada aşı olmadığı için yola çıkamayan bir vatandaş sağlık görevlilerine "Abla iki dozu da yapsam olur mu" demesi dikkat çekti. (TİGRİS HABER MERKEZİ)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.