VİDEO - Diyarbakır sıcak, çarşı durgun, esnaf dertli

VİDEO - Diyarbakır sıcak, çarşı durgun, esnaf dertli
Her kesimin bütçesine uygun olduğu için yurttaşlar tarafından tercih edilen Sağlık Ocağı Çarşısı, zamlardan dolayı zor günler geçiriyor.

Mahsum Kara/ Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Her kesimin bütçesine uygun olduğu için yurttaşlar tarafından tercih edilen Sağlık Ocağı Çarşısı, zamlardan dolayı zor günler geçiriyor. Yaz mevsimi olmasına rağmen satış yapmakta zorlandıklarını belirten çarşı esnafı, işlerin durma noktasına geldiğini ve satışların yüzde 40 düştüğünü söylüyor.

Ülkede zirve yapan hayat pahalılığı ve son günlerde yaşanan zamlarlar yurttaşları çarşı-pazara çıkamaz hale getirdi. İğne atsan yere düşmez türden kalabalıkları ile bilinen Diyarbakır Bağlar ilçesinde bulunan Sakarya Caddesi'ndeki (Sağlık Ocağı Çarşısı) durgunluk dikkat çekerken, çarşı esnafı, yaşanan fiyat atışlarından dolayı iş yapamaz hele geldiklerini söyledi.

Giyim sektörü artık lükse kaçıyor

Son günlerde çarşıda satışların durgun olduğunu belirten Nasır Anuştekin, "Ekonomik olarak gittikçe kötüye gidiyoruz. Satışlarımız gerçekten çok düştü. Normalde sezon sonunda satışlarımız düşerdi ama temmuz ayından itibaren satışlarımız düşmeye başladı. Yurttaşın alım gücü düşük. İnsanlar sadece gıda harcaması yapmak zorunda kaldı. Giyim sektörü artık lükse kaçıyor. Yurttaşın tek derdi karnını doyurmak" ifadelerine yer verdi.

Tek derdimiz evimize ekmek götürmek

Satışlarında yüzde 50 oranında düşüşler olduğundan dolayı zor günler yaşadıklarına vurgu yapan Çarşı esnafından Mehmet Demirci, "Durumumuz gerçekten çok vahim. Kimse gelip fiyat dahi sormuyor. Sabahtan akşama kadar gelip sadece oturuyoruz. Kira ve faturaları bile zar zor ödeyebiliyoruz. Tek isteğimiz evimize ekmek götürmek. Umarım işlerimiz açılır" diye konuştu.

Satışlarımız yüzde 40 düştü

Özelikle depremden sonra satışların durma noktasına geldiğine dikkat çeken Erdal Dursun, "Satışlarımızda bir kaç ayda yüzde 30 ve 40 oranında düşüşler var. Fiyatlar çok yüksek olduğu için vatandaşın tepkisine maruz kalıyoruz. Özelikle kira fiyatları çok yüksek, bu durumun bir an önce çözüme kavuşması lazım" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.