VİDEO - Diyarbakır siyasetinde ‘simit’ polemiği revaçta

Tanrıkulu, Ak parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanına gönderme yaparak, “Bir simidin fiyatının ne kadar olduğunu bilmeyen siyasetçiler var, bu iktidar vatandaşı simide muhtaç hale getirdi” dedi.

TİGRİS HABER - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’da iki tepsi simit için bin 200 TL ödedi, sokakta vatandaşa dağıttırdı. Tanrıkulu, Ak parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanına gönderme yaparak, “Bir simidin fiyatının ne kadar olduğunu bilmeyen siyasetçiler var, bu iktidar vatandaşı simide muhtaç hale getirdi” dedi.

Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halis Bilden’in simitçi çocukla diyalogu üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor.

Bilden, sokakta dolaşırken simitçi bir çocukla karşılaştı. Çocuğun bütün simitlerini satın almak için 100 lira veren Bilden, “Bu paraya simit gelmiyor ki.” tepkisiyle karşılaştı.

Bilden, bu diyalogu sosyal medya hesabından paylaştı.

Videoda, Simitçi çocuk, 100 lira veren AKP’li Halis Bilden’e şöyle tepki gösterdi:

“Bu paraya simit gelmiyor ki.”

Bilden ise şu ifadeleri kullandı:

“Ha sen 100 lirayı beğenmiyorsun.”

Bu diyalog, ‘başkan adayının fiyatlardan haberi yok’ diye yorumlandı, tepkilere neden oldu.

Tanrıkulu, 2 tepsi dağıttırdı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kentin en yoğun bölgesi olan Gazi caddesindeki ulu cami önünde tepsisi simitle dolu simitçilerden birine 600 TL diğerine de 500 TL ödeyerek. Vatandaşlara dağıttırdı.

Sezgin Tanrıkulu’da Ulucami önünde simitçilerle diyaloga girdi. Tanrıkulu, bu diyalogla ilgili videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Tanrıkulu’nun simitçiyle diyalogu şöyle oldu;

"Dostumuz Güney ile beraberiz. Simidin fiyatından haberi olmayanlar var. Ne kadar fiyatı?"

Güney: '10 Lira'

Sezgin Tanrıkulu: "Bu tepsiyi dağıt arkadaşlara. Bir tepsi 600 Lira yani 100 Lira değil."

Güney ; "Sağ ol, bereket versin."

3 öğün simit 13 bin 500 TL, emekli maaşı 10 bin TL

Sezgin Tanrıkulu, daha sonra AK Partili Başkan Adayı Halis Bilden ve AK Parti’yi eleştiren bir video yayınladı, şöyle dedi;

"Simit bu ülkenin icat ettiği, yoksulun, emekçinin her an ulaşıp karnını doyurduğu bir yiyecekti. Ama şimdi lüks hale geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi İktidarının Yetkilileri geçmişte '5 kişilik aile sadece 3 öğün simit ve çay içse geçinemez.' diyordu, maaşı yetmez diyordu. Ama bugün 5 kişilik bir aile sadece simit ve çay içse, yese 3 öğün 13.500 TL tutuyor. Emekli maaşı 10.000 TL. Yani simit ve çay yoksulun, emekçinin yiyeceği olmaktan çıktı. Bugün 100 TL verip bir tepsi simit almak isteyen siyasetçiler var. Sokaktan haberi olmayan, simidin fiyatından haberi olmayan siyasetçiler var. Eğer bugün için insanları simit almaya muhtaç hale getirmişse bu iktidar ondan utanmalıdır!"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum