VİDEO - Diyarbakır Sur’da faciaya davetiye çıkaran bina!

VİDEO - Diyarbakır Sur’da faciaya davetiye çıkaran bina!
Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesi’ne bağlı Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan ağır hasarlı bina her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Mahalleli, faciaya adeta davetiye çıkaran binanın yıkılması talep edildi.

TİGRİS HABER - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce hasarlı raporu verilen, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından adı bile bilinmeyen Tahtalı Kastal Sokak’taki Ahvanlılar Apartmanının çevresinde oturan vatandaşların, korkulu ve endişeli bekleyişleri sürüyor.

Sanay: Büyük risk ve tehlike arz ediyor

Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Muhsin Sanay, Ahvanlılar Apartmanının ağır hasarlı ve tehlike arz ettiğini ifade ederek, “Duvarları patlamış vaziyette ve dökülmeye başladı. Daha Önce Melik Ahmet ve İskender paşa Mahallesi’nde yaşanan facianın burada yaşanmamasını istiyoruz. Binanın çevresi tamamen evlerle çevrili durumda. O yüzden büyük risk ve tehlike arz ediyor. Daha önce yaptığımız başvurularda Belediye yetkilileri buraya gelip sadece bant geçerek, sokağı kapattılar. Vatandaşla kapalı olmasına rağmen sokağı kullanmak zorunda kalıyor.

YİKOB’da binanın adı bile yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne; Binanın ağır hasarlı olduğunu, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı ise, öyle bir binanın olmadığı söylendi. Yıkımla ilgili bir gelişme yok. Binanın yıkımı için 12 Ocak’ta dilekçelerimizi verdik. Ancak şimdiye kadar bir cevap alamadık. Yetkililerden ricamız bu binanın biran önce yıkılmasını ve tehlikenin bertaraf edilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Facia yaşanmadan yıkılmalı

Sokak sakinleri de, binada gece kırılma seslerinin geldiğini ifade ederek, “Biz dahil yüzlerce vatandaş bu binanın çevresindeki apartmanlarda yaşıyor. Binanın her an yıkılır endişesi ve korkusuyla geceleri uyuyamıyoruz.

Madde bağımlıları dadandı

Son günlerde hasarlı binaya madde bağımlıları dadandı. Binada ateş yakıp uyuşturucu kullanıyorlar. Bu bizi oldukça rahatsız ediyor. Hem binanın yıkılması korkusu hem de madde bağımlılarının bize zarar vereceği korkusuyla yaşıyoruz. Yetkililerden, binanın üzerimize düşmeden ve bir faciaya yaşanmadan binanın yıkılmasını istiyoruz. Endişelerimiz her geçen gün artıyor” dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.