VİDEO - Diyarbakır TKP, işçi ölümlerini protesto etti

VİDEO - Diyarbakır TKP, işçi ölümlerini protesto etti
TKP Diyarbakır il örgütü, inşaatlardaki işçi ölümleri ve yaralanmaları ile ilgili protesto eylemi gerçekleştirdi.

TİGRİS HABER - TKP Diyarbakır il örgütü, inşaatlardaki işçi ölümleri ve yaralanmaları ile ilgili protesto eylemi gerçekleştirdi. TKP’den yapılan açıklamada, başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin diğer kentlerinde de inşaat sektöründe ciddi bir sömürü düzeni yaşandığı, yeteri tedbir alınmadığı için ölüm ve yaralanma olaylarının yaşandığı açıklandı.

TKP Diyarbakır il örgütünden yapılan yazılı açıklamada, “Başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin genelinde yoğun sömürünün yaşandığı inşaat sektöründe her gün işçiler ölüyor, zehirleniyor veya ağır şekilde yaralanıyor. Bunun en büyük örneğini üç gün içerisinde iki iş cinayetinin yaşanmasıyla görmüş olduk. Diyarbakır’ın en büyük inşaat firmalarından birinin Kayapınar ilçesindeki şantiyesinin on üçüncü katından düşen Cihan, bu örneklerden yalnızca birisidir. Bu cinayet, İnşaat firmasının ilk vukuatı değil. Bir ay önce altı işçi, yine Kayapınar ilçesinde bulunan inşaat şantiyesinde iskelenin çökmesi ile şans eseri hafif yaralar ile kurtuldu.

Suçluları tanıyoruz. Suçlular, işçileri sömürmek ve işçi cinayetlerinin üzerini kapatmak için çeşitli kurnazlıklar yapan patronlar ve bunlara göz yumarak suç ortaklığı yapan siyasî iktidardır. Türkiye Komünist Partisi Diyarbakır İl Örgütü ve Patronların Ensesindeyiz. Dayanışma Ağı olarak bölgede ve Diyarbakır’da yaşanan iş cinayetlerinin takipçisi olacağız. Yaşamak için örgütleneceğiz, bu düzeni değiştireceğiz” denildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.