VİDEO - Diyarbakır Valisi '10 Ocak' dolayısıyla gazetecilerle buluştu

VİDEO - Diyarbakır Valisi '10 Ocak' dolayısıyla gazetecilerle buluştu
Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ vesilesiyle Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde gazetecilerle bir araya geldi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Vali Su ve Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) kentte görev yapan gazetecilerle buluştu.

“Bayramımızı bayram olarak kutlama dileğiyle”

GGC Başkanı Mücahit Ceylan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün önemine değinerek gazetecilerin içinde bulunduğu zorluk ve şartlarına dikkat çekti. Ceylan konuşmasının devamında, “1961’de gazetecilerin hakları için verdikleri mücadele sonucu basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı kanunun düzenlenmesi sağlanmış ve 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başlandı.1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ise ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak değiştirildi.Günümüzde ülkede basın mensuplarının yarısından fazlası yerel medyada istihdam edilmektedir.2021 ve 2022 yıllarında etkisini arttırarak sürdüren ekonomik krizin özellikle yerel gazeteler üzerindeki olumsuz etkiledi. Diliyoruz ki bu günün ilk ilan edildiği gibi bayram gibi kutlarız” ifadelerine yer verdi.

10-ocak-1.jpeg

“Sorunlarınızı çözmeye çalışıyoruz”

Vali Su, gazetecilerin mesleklerinin yanı sıra ayrıca kamu görevini de yürüttüklerine dikkat çekerek, mesleklerinin toplum için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Günümüzde medya ve basın mensuplarının çağın şartlarına ayak uydurmasının önemine değinen Ali İhsan Su, gazetecilere ayrıca Cemil Paşa Konağı’nda bir basın müzesi açacakları müjdesini verdi. Saraytepe’de TV ve radyo alıcılarının bulunduğu bölgeyi güvenlikli hale getirmek için de ihale açtıklarını kaydeden Su, kentte basın mensupları için yapılması planlanan konut projesinin hayata geçirilmesi için de çaba göstereceklerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.