VİDEO - Diyarbakır Valisi: Yangında can kaybı yok

VİDEO - Diyarbakır Valisi: Yangında can kaybı yok
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde kozmetik üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. Yangında can kaybı olmadı, maddi hasar meydana geldi. Söndürme çalışmaları sürüyor.



TİGRİS HABER - OSB'de 2003 yılında kurulan kozmetik ürün üretmeye başlayan fabrikada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok itfaiye, polis, 112 Acil Sağlık ile AFAD ekipleri sevk edildi. Fabrika çevresinde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı, giriş ve çıkışlar sınırlandırıldı. Fabrikadaki kimyasal maddelerin alev alması nedeniyle, zaman zaman patlamalar yaşandı.

11 kişi dumandan etkilendi

Yangında 11 kişi dumandan etkilendi, ilk müdahaleleri ambulansta yapıldı. 2 kişi de hastaneye kaldırıldı. Yangına müdahale çalışmalarına Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da destek verdi.
v1-2.jpeg

Vali Su yangın bölgesinde

Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği bölgeye giden Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, yetkililerden bilgi aldı. Vali Su, çıkan yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, OSB'deki önemli bir fabrikada yangın meydana geldiğini belirterek, firmanın ilk etapta yangına kendi imkanlarıyla müdahale ettiğini ancak söndüremeyince itfaiyeye haber verdiğini söyledi.

‘Can kaybımız, yaralımız yok’

Yangına müdahale çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Su, çevre illerden de takviye itfaiye ekibi geleceğini belirtti. Su, ekiplerin yangını söndürmek için canla başla çalıştığını dile getirerek, "Şu anda herhangi bir can kaybımız, yaralımız yok. Ufak tefek dumandan etkilenen arkadaşlar var ama çok önemli bir şey yok. Güzel, sevindirici tarafı bu. Firmadan da, içeride kimsenin olmadığını, sayım yaptıklarını ve herkesin dışarıda, güvende olduğunu ifade ettiler. Bu da sevindirici" dedi. Yangının söndürülmesi için itfaiye, emniyet, jandarma, AFAD ekiplerinin gayret ettiğini belirten Su, Adana'dan da bir söndürme helikopteri talep ettiklerini bildirdi. Ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Su, "İnşallah kısa zamanda büyümeden söndürmeyi gerçekleştirmiş oluruz. 550 çalışan olduğunu ifade ediyorlar. Yangının çıkış nedeni incelemeden sonra ortaya çıkacak” diye konuştu.
v2-2.jpeg

‘İtfaiye geç geldi’

Tigris Haber’e konuşan fabrika işçileri, yangının fabrikanın oryal bölümünde çıktığını söyledi. Yangına ilk müdahaleyi kendilerinin yaptığını itfaiyenin 45 dakika sonra geldiğini söyleyen işçiler şu bilgileri verdi: “Sorumlu arkadaşlar ‘elektriği kesin’ dedi. Biz biri akıma kapıldı sandık. Kimyasal bölümde yangın çıktığını öğrendik. Dumandan içeri gözükmüyordu. Yangına yakın olan eşyaları geri çektik. İtfaiye biraz geçti. Arkadaşlar panik oldu. Çalışanların tümü tahliye edildi.”(TİGRİS HABER)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.