VİDEO - Diyarbakır, yeni oto sanayisine kavuşuyor

VİDEO - Diyarbakır, yeni oto sanayisine kavuşuyor
Diyarbakır’da 2021 yılının ilkbaharında açılması hedeflenen 4. Oto Sanayi Sitesi, kenttin markası olmak için gün sayıyor. Sanayi sitesi Başkanı Muhsin Erdomuş, projenin hayata geçmesinde büyük katkıları olan Cevdet Yılmaz ve Mehdi Eker'e teşekkür etti.

Tigris Haber - Özel

TİGRİS HABER -  Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2018 yılının Mayıs ayında ihalesi yapılan ve 2021 yılının ilkbaharında bitmesi planlanan kenttin yeni 4. Sanayi sitesinde hummalı çalışmalar aralıksız devam ediyor. 503 dönüm arazi üzerinde 624 adet 150 metrekare, 190 adet 300 metrekare olmak üzere toplam 814 işyerinin olacağı sanayi sitesinde, 5 adet lokanta ve kafeterya, 1 adet çarşı, 1 adet fırın, 1 adet banka, 1 adet PTT binası, futbol ve basketbol sahalarının yanı sıra sosyal tesislerinde olacağı alan Diyarbakır’ın markası olmak için adeta gün sayıyor.

55 mobbesse kamera olacak

Sitenin iki ana giriş kapısının yanı sıra, 55 mobesse kamerasının olacağı alanda güvenlik görevlileri de hazır bulunacak. Özellikle araçlarını tamir için getiren vatandaşların güzel zaman geçirmesi için sitede mesire alanları, bank ve parklar, oyun alanları ve alışveriş yapacakları mekanlar da olacak.

Meslek okulu olacak

Uzun girişimler sonucu yapılan sitede, seminer ve toplantı salonları da bulunurken, verilecek seminerlerle burada çalışan işçi ve kalfaların meslek öğrenmeleri ve kendi mesleklerinde daha iyi yerlere gelmeleri için eğitimli ve tecrübeli hocaların desteği ile, mesleklerini daha iyi öğrenmeleri sağlanacak.

Bitme noktasına geldi

11 yıldır Diyarbakır 4. Sanayi Sitesi Başkanı olan Muhsin Erdoğmuş, gazetemize yaptığı açıklama da, mevcut sanayi sitelerinin kenttin ihtiyacına cevap vermediğinden dolayı kooperatif olarak kenttin STK’ları ile istişare ederek böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi. Erdoğmuş, “503 dönüm üzerinde bulunan kamu arazisinde bir planlama yapıldı. 2017 yılında projeler hazırlandı. 2018 yılının birinci ayında TOKİ ihalesi tarafından ihalesi yapıldı. 2018 yılının beşinci ayında Birsen firmasının almış olduğu ihale neticesinde 2.5 yıl içerisinde 814 işyeri bulunmak üzere sitemizin yüzde 90’nı tamamlandı. Artık işin bitme noktasına gelinmiştir. Böyle bir kompleks Türkiye’ye örnek olacak. Bu örnek projenin hayata geçmesinde büyük katkıları olan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker'e teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikler olacak

Mevcut olan sanayi sitesinin yanı sıra burasının bir eğitim merkezi olacağını söyleyen Başkan Erdoğmuş, “Burada çalışan insanların rahatlıkla ve özgüvenle geleceği bir mekan haline gelecek. Aynı zamanda seminerlerimizde olacak. Futbol turnuvaları düzenleyeceğiz. Aynı zamanda buraya kurumsal bir yapı inşa edeceğiz “dedi.

Yüzde 30’luk kesimin mesleği yok

Erdoğmuş, “Özellikle Diyarbakır’a baktığımız zaman genç nüfusu var. Hızlı gelişen bir gençlik var. Bizler ve yetkililer tabii bu insanlara sahip çıkacağız. Tabi ki burada özellikle genç dediğimiz yüzde 30’luk kesimin mesleği yok. Mesleği olmayan insanları bizler yanımıza almıyoruz. Sorduğumuzda ‘ne iş yapıyorsun’ diye, bize ‘mesleğimiz yok’ diyorlar. ‘Her işi yaparım’ diyorlar, aslında her işi yaparım diyen adam her işi yapamaz” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum