VİDEO - Diyarbakır’a yerli turist akını başladı

VİDEO - Diyarbakır’a yerli turist akını başladı
Cemreler düştü, bahara adım atıldı, Diyarbakır’a turist akını da başladı. Özellikle hafta sonu tarihi mekânları ziyarete gelenler, soğuk ancak güneşli havayı gönüllerince değerlendirdi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Cemreler düştü, bahara adım atıldı, Diyarbakır’a turist akını da başladı. Özellikle hafta sonu tarihi mekânları ziyarete gelenler, soğuk ancak güneşli havayı gönüllerince değerlendirdi. Diyarbakır Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Veysi Kaya, bu yıl turizmde ve turist sayısında patlama beklediklerini söyledi.

Ülkenin hem batısında hem de doğusundaki illerde kar yağışı ile birlikte soğuk hava yaşamı büyük ölçüde etkiliyor. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda ise sıkıntılar yaşanıyor. Diyarbakır’da ise soğuk havaya rağmen güneşli havanın etkisi var. Güneşli havadan dolayı hafta sonu kent merkezinde hareketlilik gözlenirken, özellikle, Orta ve iç Anadolu, Karadeniz bölgesinden yerli turist akını Diyarbakır’ı hareketlendirdi.

turizm-diyarbakir-tigris1-001.jpg

Tarihi mekânlara hayran kaldılar

Sur içi, Ulu cami, İçkale, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Gökalp ve Ahmed Arif müzelerini gezen yerli turistler, rehberleri aracılığıyla tarihi mekânlar hakkında bilgi edindiler. Ulucami’de karşılaştığımız yerli turistler Tigris Haber’e düşüncelerini şöyle aktardılar; “Diyarbakır’ı çok merak ediyorduk, bu denli kadim bir kent olduğu konusunda bilgili değildik, biliyorduk, ancak bu denli tarih koktuğunu tahmin edemiyorduk. Geldik, çok mutlu olduk. Dönünce çevremize de tavsiye edeceğiz. Mutlakla görülmesi gereken bir kent, fırsat bulursak bir kez daha gelip, gezimizin eksik kalan kısmını tamamlamak isteriz.”

turizm-diyarbakir-tigris2.jpg

‘Turizm mevsimi başladı’

Kısa adı DOTED olan Diyarbakır Otelciler ve Turizm Derneği Başkanı Veysi Kaya, turizm kenti imajının oturması için çalışmalar yaptıklarını, Diyarbakır’a olan ilgiyi kalıcı hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Kaya, “Geçen yıl bir milyon turist ziyaret etti. Bu sayısı birkaç kat yükseğe taşımak için yoğunluk içindeyiz. Havalar soğuk olmasına rağmen yerli turistler gelmeye başladı. Diyarbakır’a turizm mevsimi başladı diyebiliriz. Doğrusu bu yıl turist patlaması bekliyoruz dersek yanlış olmaz, önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla ilgili basımızı ve halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.