VİDEO - Diyarbakır'da 2 bin 500 firma E-ticaret yapıyor

VİDEO - Diyarbakır'da 2 bin 500 firma E-ticaret yapıyor
Diyarbakır'da E Ticarette yeni fırsatlar toplantısı gerçekleştirildi. Vali Su, kentte 2 bin 500 firmanın elektronik ticaret yaptığını söyledi.

Serhat Özdemir/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - 'E ticarette yeni fırsatlar' adıyla Diyarbakır Valiliği, Karacadağ kalkınma ajansı, KOSGEB ve Trendyol katkılarıyla ticaretle uğraşan iş insanlarıyla toplantı gerçekleştirildi. Urfa yolu üzerinde bulunan bir otelde yapılan toplantıya, Vali Ali İhsan Su, firma yetkilileri ve iş insanları katıldı.

e-ticaret-dtso-1.jpeg Toplantıda konuşan Vali Su,9 bin dönüm olan organize sanayi bölgesine ihtiyaç nedeniyle 2 dönüm daha eklendiğini ifade ederek, "Giderek geliştiriyoruz. İstihdam yerleri oluşturuyoruz. İlimizde ticaret açısından müthiş bir potansiyelimiz var. Bunu değerlendirmek içinde gayret içerisindeyiz. Diyarbakır ülkenin Ortadoğu'ya açılan en önemli kapısıdır. Bütün bunlar E ticareti beraberinde getiriyor. Dünya artık E ticaret sektörüne yönleniyor" dedi.

e-ticaret-dtso-3.jpeg

'E ticaret, önemli bir fırsattır'

Vali Ali İhsan Su, elektronik ticaretin önemli fırsat olduğunu ve Diyarbakır'da 2 bin 500 firmanın e ticaret yaptığını söyleyerek, şunları dile getirdi;

"Dünyadaki e ticaret 5, 5 trilyon dolardır. Biz dünyada 23'üncü sıradayız. Daha da iyi olacağız. E ticaret, önemli bir fırsattır. Diyarbakır'da 2 bin 500 firma e ticaret yapıyor. 100 milyon TL’lik bir gelir var. Yeter ki gayret edelim. Bu toplantı, daha çok insana istihdam sağlanmasını umuyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.