VİDEO - Diyarbakır’da Anadolu Ateşinin rüzgârı esti

VİDEO - Diyarbakır’da Anadolu Ateşinin rüzgârı esti
 Özel Haber
Mezopotamya’nın kültürel ve mitolojik tarihine vurguların yapıldığı, zengin dans figürleri ve müzikle hazırlanan ‘Anadolu Ateşi’ gösterisi Diyarbakır izleyicilerini adeta büyüledi ve unutamayacakları bir gece yaşattı.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

Mezopotamya’nın tarihi, kültürel ve mitolojik zenginliklerinden derlenen, Anadolu’nun birçok yöresinden dans figürleri ve müzikler eşliğinde sunulan gösteri izleyenleri hayran bırakıyor.

Gösterildiği bütün ülkelerde izleyicileri kendine hayran bırakan Sultans of the Dans ‘Anadolu Ateşi’ Diyarbakır’da Sezai Karakoç KKM’ de seyircileriyle bir kez daha buluştu. Anadolu’nun birçok yöresinin kendine özgü kültür, dans ve müziklerini sahneye taşıyan gösteri izleyenleri müzik ve danslar eşliğinde tarihi bir yolculuk yaptırıyor.

img-20240222-223432-001.jpg

Mezopotamya’nın kültürel mozaiğini danslar ve müzikler eşliğinde sahneye taşıyan projenin mimarı Mustafa Erdoğan Tigris Habere konuştu.

Memlekette oynamanın zevki başka

Erdoğan ile yaptığımız röportajın ana başlıkları şöyle;

img-20240222-202530-001.jpg

Diyarbakır’a her gelişimizde Diyarbakır halkı çok sağ olsun, bizi çok seviyor. Memlekette oynamanın zevki başka. Şahane bir seyirci var. Diyarbakır’a her sene geliyoruz. Normal temsillerin dışında, burada bir karpuz festivali de yaptık. Burada statta oynadık. Her seferinde büyük bir coşkuyla geliyoruz ve Diyarbakır halkına teşekkür ediyoruz.

‘Ateş danslarının bazı bölümleri buradan emanet aldığımız müziklerden oluşuyor.’

Anadolu Ateşinin özellikle ateş danslarının bazı bölümleri buraya özgü. Diyarbakır, Urfa, Adıyaman, Bitlis ve Hakkâri’ye kadar olan bu bölgenin danslarından derlendi. Dolayısıyla; o tanıdık danslar buradan emanet aldığımız, işlediğimiz, yorumladığımız müziklerden oluşuyor.

img-20240222-202711.jpg

‘Biz bu muhteşem hazineye layık olmaya çalışıyoruz’

Sadece burada değil dünyanın her tarafında büyük ilgi görüyor. Biz de bu muhteşem hazineye layık olmaya çalışıyoruz. Çok güzel, birbirinden değerli müzikler, melodiler, güzel dans adımları, dans figürleriyle rengârenk yaptık. Bugün bir bölüm daha ekledik. Diyarbakır’da olduğumuz için buranın danslarından ayrı bir bölüm ekledik Tam da beklediğim gibi çok da güzel bir reaksiyon aldı.

img-20240222-204512-002.jpg

Müziği kendi kaynağına, kendi topraklarına taşımak nasıl bir duygu?

İşte emaneti geri getirdik. Biraz yorumlayıp doğduğu topraklara geri getiriyoruz. Bu bir imtihan gibi. Bütün dünyayı dolaştık ama işi asıl sahibinin önünde sergilemek daha etkileyici ve aldığımız coşku da bu işi bizim başarabildiğimizi gösteriyor.

img-20240222-201531-001.jpg

‘YÖRE ÇOCUKLARI ANADOLU ATEŞİ YOLCUĞUNA KATILIYOR’

Anadolu Ateşi dansçı kadrosunu sürekli yenileyen bir topluluktur. Her sene mutlaka Kıvılcım Okulları’mızda yeni takviyelerle dansçı kadrosu değiştiriliyor, gençleştiriliyor, yenileniyor.

Bu sene ayrı bir yenilik yaptık Diyarbakırlı Konservatuar öğrencisi çok yetenekli genç arkadaşlardan, sadece buranın çocuklarından oluşan bir grup çalıştırıyoruz.11. provalarını yaptılar ve gayet iyi gidiyorlar. Yöre çocuklarının da; Anadolu Ateşi serüvenine, Anadolu Ateşi yolculuğuna katılmalarını istedim. Yabancı dansçı almak yerine yöreden çocuklara fırsat verip, onlarla bütün dünyayı dolaşmak istiyoruz. Bu müjdeyi de verebilirim.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.