VİDEO - Diyarbakır’da bayram hareketliliği esnafı sevindirdi

VİDEO - Diyarbakır’da bayram hareketliliği esnafı sevindirdi
Diyarbakır’da Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte çarşı pazarlardaki hareketlilikte göze çarpmaya başladı.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte çarşı pazarlardaki hareketlilikte göze çarpmaya başladı. Tezgâhlarını Bayram ürünleri ile dolduran esnaf, “İşlerimiz geçen yıllara oranla satışlarımızda düşüş olsa da, bayram sayesinde satışlarımızda hareketlilik var” dedi.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala çarşı pazarda hareketlilik başladı. Diyarbakır’da bayram alışverişi yapmak isteyenler, Sur içindeki çarşı pazarın yolunu tuttu. Bayram şekeri, çikolata ve tatlı gibi ihtiyaçlar için alışverişe çıkanlar, tezgâhların önünü doldurarak bayram hazırlığı yaptı. Gazi Caddesi’nde bulunan esnaf ise, tezgâhlarının önünü şeker, lokum, çikolata ve tatlı çeşitleriyle doldurdu.

bayram-tigris1.png

Ramazan Bayramı öncesi hareketliliği ve alışveriş trafiğini esnafa sorduk.

Tatlı siparişleri artı

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte çarşıda yaşanan hareketliliğin esnaf için olumlu olduğunu ifade eden Tatlıcı Erhan Çihangi, “İnsanların alım gücünde geçene senelere oranla yüzde 50 ila 60 arasında bir azalma var. Tatlı fiyatları geçen sene 150 TL’den başlıyordu, şu an ise 300 TL’den başlıyor. Eskiden bayram yaklaştığında tezgâhların önünü tatlı tepsileriyle doldururduk, ama şu an öyle bir durum söz konusu değil. Buna rağmen bayramın gelmesiyle birlikte satışlarımız arttı. Bayram için tatlı siparişleri her geçen gün artıyor. Bizde elimizden geldiğince insanların bayramda tatlı yemeleri için uygun fiyata satmaya çalışıyoruz. Bayramda en çok tercih edilen tatlar kadayıf ve fıstıklı baklavalar oluyor” diye konuştu.

bayram-tigris2.png

Fiyatlar yüksek, bayram şekeri satamıyoruz

Bayram şekerinde yükselen fiyatlardan dolayı geçene senelere göre satışlarda düşüşlerin olduğunu söyleyen Ramazan Uslanmaz, “Bayrama az bir zaman kalmasına rağmen satışlarımız istediğimiz gibi değil. Geçen senelere oranla satışlarımız çok düşmüş durumda. Bayram şekerinin kilosu 90 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar çıkıyor. Fiyatlar böyle olunca insanlar artık bayram şekeri bile almak istemiyor. Böyle giderse insanlar artık şekersiz bayram kutlayacak gibi görünüyor” ifadelerini kulandı.

Yoğunluk başladı

Tatlı satışlarında yükselmelerin olduğunu ifade eden Bayram Görbüzer, “Yoğunluğumuz azda olsa başladı. Hafta sonu itibariyle yoğunluğumuz artacak. Geçene senelere göre satışlarımızda düşüş var, ama yaşanan bayram hareketliği sayesinde satışlarımız ve siparişlerimiz de artı. Bayram sayesinde işlerimiz açıldı” şeklinde konuştu.

bayram-tigris3.png

Bayram sayesinde satış yapmaya çalışıyoruz

Her sene bayrama sayılı günler kala Suriçi’nde tezgâh açan Baharatçı İbrahim İlsoylu, “Her sokak başında kurulan baharat tezgâhlarıyla bayramın geldiğini anlıyoruz. Bayram günlerinin vazgeçilmez yiyeceklerinden bir tanesi de Bayram Çöreği. Vatandaşlar bayram çöreği almak için kurduğumuz tezgâhlardan alışveriş yapıyor. Yaşanan hareketlilik sayesinde bizimde satışlarımız artı. Bizler bayram sayesinde satış yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.