VİDEO - Diyarbakır’da bir ilk olacak

VİDEO - Diyarbakır’da bir ilk olacak
ALZ Grup ve Dream Sales Machine işbirliğinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının destekleri ile 28-29-30 Ekim’22 tarihleri arasında düzenlenecek Mezopotamya Coffee Festival ve Fuarı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.



Mahsum Rençber

TiGRİS HABER - DTSO Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ve DSM Yönetim Kurulu Başkanı Alper Sesli katıldı. Mezopotamya Coffee Festival ve Fuarı, 28-29-30 Ekim 2022 tarihlerinde Alz Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

‘Kent adına önemli bir adım’

Toplantıda konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kaya, “Türkiye’nin büyük illerinde yapılan kahve festivalinin Diyarbakır’da yapılacak olmasından dolayı çok mutluyuz, bugün kentimiz adına önemli bir adım atıyoruz. Mezopotamya’da yaşamın başladığı, yerleşik hayata geçildiği bir yerde elbette kahveyi bunun dışında tutamayız” dedi.

kahve-tigris1.jpg

28 Ekim’de düzenlenecek

ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ise, “ışık doğudan yükseliyor” sloganıyla başladıkları fuarcılık sektöründe 2022 yılında gerçekleştirdikleri fuarlarla ilgili rakamsal veriler verdi. Alagöz; “Coffee festival bizim için bu yılın en heyecan verici etkinliklerinden biri. Festivali büyük şehirlerden sonra Diyarbakır’ımıza kazandırmaktan dolayı çok mutluyuz. 28 Ekim’de düzenlenecek Mezopotamya Coffee festival ve fuarı bölgemizin sıcacık insanlarının sosyal hayatına canlılık katarken, pek çok yeni iş fırsatlarını da beraberinde sunacak” dedi.

kahve-tigris2.jpg

28-29-30 Ekim tarihlerinde yapılacak

Dream Sales Machine Yönetim Kurulu Başkanı Alper Sesli konuşmasında, Mezopotamya’nın bereketli topraklarının ilk kez bir kahve festivali ve fuarıyla buluşacağını vurgulayarak, “Kahve petrolden sonra sıvı emtia kategorisinde ekonomik büyüklük olarak en büyük ticari emtia, bu kadar büyük ticaretin döndüğü ürünün konuşma hakkı da Mezopotamya’da olmalıydı. İşte bu nedenle 28-29-30 Ekim tarihlerinde Mezopotamya’dan kahve kokusunu tüm bölgeye yaymaya karar verdik. Diyarbakır’da kahvenin 500 yıllık hikâyesine yüzlerce kişinin eşlik etmesini hedefliyoruz. Ülkemizde kahve kültürünün zenginleşmesine ve yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayan “Coffee Fest” markası altında İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum’da düzenlemekte olduğumuz organizasyon zincirimize yeni bir merkez olarak, Mezopotamya’nın kadim şehri Diyarbakır’ı eklemenin heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Tanıtım toplantısında deneyimli ve ödülü baristaların elinden kahve tadımları da gerçekleştirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum