VİDEO - Diyarbakır’da 'çamurlu' eğitim!

VİDEO - Diyarbakır’da 'çamurlu' eğitim!
Diyarbakır’da özel bir şantiyenin yol yapım çalışması nedeniyle, 800 öğrencinin eğitim gördüğü Talaytepe Anadolu Lisesi’nin önü çamur deryasına döndü.

Muhammed Esen

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Talaytepe Mahallesi’nde, 800 öğrencinin eğitim gördüğü Talaytepe Anadolu Lisesi öğrencileri, özel bir şantiyenin yol yapım çalışmaları nedeniyle zor günler geçiriyor. 20 gün önce başlayan çalışmalar nedeniyle, okulun dış kapısının önünde 50 santim derinliğinde çukur oluştu ve çukurun içi su doldu. Çukurun etrafındaki yol asfaltlanmadığı için, okulun önü de çamur deryasına döndü. Öğrenciler okula binasına girebilmek için, su birikintisi ile çamurun etrafında adeta akrobasi yapıyor. Okula taksi ile gelmek zorunda kalan öğrenciler de taksinin su ve çamur içinde rahat hareket edememesinden dolayı iki kez mağdur oluyor.

okul-camur-tigris.jpg

‘Muhatap bulamadı’

Talaytepe Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nevzat Boz’un da iki çocuğu bu okulda eğitim görüyor. Boz, çocukların yaşadığı eziyetin çözümü için 20 gündür kapı kapı dolaşıyor ancak çözüm bulamadı. Nevzat Boz, son olarak CİMER’e başvurdu. Boz dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

“Talaytepe Anadolu Lisesi önünde, şantiyenin yol yapım çalışmasından kaynaklı okulun giriş kapısında yaklaşık 50 cm derinliğinde su birikintisi ve çamur bulunmaktadır. Öğrenciler okula giriş çıkış yapmakta zorluk çekiyorlar. Bu suyun ve çamurun içinden geçmeye mecburlar. Bu şikayetimizi Büyükşehir Belediyesi’ne, Alo 153 hattına ve Valiliğe yapmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Bunun üzerine bizzat valiliğe gittim. Ancak Diyarbakır’daki vali ve vali yardımcıları kimse ile görüşmüyor. Bunu görevli memur da söylüyor. Aradığım valilik santralindeki memur da aynı şeyi söylüyor. Kimse sizle görüşmez dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz, diyor. Devletin kapısı tüm vatandaşlara açık değil mi? Demek ki bize değilmiş. Okulun önündeki su birikintisine acil müdahale edilmesi gerekmektedir. Ayrıca alamadığımız hizmetlerden ötürü Büyükşehir Belediyesi ve valilikten şikayetçiyim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.