VİDEO - Diyarbakır’da çocuklar için ‘Büyülü Gece’

VİDEO - Diyarbakır’da çocuklar için ‘Büyülü Gece’
Savaştan etkilenmiş çocukların hayatlarına dokunmayı hedefleyen, Uçan Halı Çocuk Festivali sanat ekibi Tarihi Deva Hamamında çocuklara ‘Büyülü Gece’ yaşattı.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

18 ülkeden 40 sanatçının katılımıyla 2018’den beri düzenlenen Uçan Halı Çocuk Festivalinin bu sene altıncısı gerçekleştiriliyor. Diyarbakır’a da gelen festival ekibi, ilk gösterimini depremden etkilenenlerin kaldığı konteynır kentte yaptı. Festival ekibini tarihi bir mekânda ağırlamak için akşam Deva Hamamında aile ve çocuklara da bir gösteri sundular.

img-20230921-164924.jpgUganda, Hindistan, Tunus, Afganistan, Amerika, Bulgaristan, Fransa, İran ve Suriye gibi 18 ülkeden gönüllü katılımcılardan oluşan festival ekibi, ses sanatçıları, sosyal sirk sanatçıları, hikâye anlatıcıları, el sanatçıları, tasarımcılar ve yerel gönüllülerden oluşmaktadır. Festival dezavantajlı, savaştan ve depremden etkilenmiş hassas çocuklara erişmek ve onların hayatlarına dokunma hedefini taşımaktadır.

1.jpgUçan Halı Çocuk Festivali hem sanatçılar hem de hassas çocuklar için müzik, sirk, dans ve ışığın bir arada olduğu bir gösteri sunmaktadırlar.

img-20230921-170356.jpgEtkinliklerde tasarım, sirk, dans, animasyon, müzik ve hikâye anlatımı gibi atölyeler de düzenleyen grup, bu farklı disiplinleri gösteri içerisinde de kullanıyorlar. Grup aynı zamanda yetişkinler için de etkinlikler yapıyor.

img-20230921-194914.jpgUçan Süpürge Çocuk Festival grubu, Diyarbakır’dan sonra Midyat, Adıyaman ve Mardin’de sahne etkinlikleri düzenleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.