VİDEO - Diyarbakır'da Doğal Otlar etkinliği

VİDEO - Diyarbakır'da Doğal Otlar etkinliği
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde bir kafede Gastronomi uzamanı Filiz Parlak öncülüğünde, Hevsel Bahçeleri Hazineleri 1. Doğal Otlar etkinliği düzenlendi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Etkinlikte UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Hevsel Bahçeleri’nden toplanan otların hem tanıtımı yapıldı hem de otlarla yapılan yemeklerin yarışması yapıldı. Etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Kazanan yarışmacılara çeşitli hediyeler verilecek.

dogal-ot-etkimnlik-2.jpeg

Etkinlikle açılışı konuşması yapan Gastronomi uzmanı Filiz Parlak, Hevsel Bahçeleri’nden toplanan otlardan 21 çeşit yemek jüri üyelerine sunulurken, 41 çeşit yemek yapıldığını belirten Parlak, “Bizim amacımız Diyarbakır’daki ve çevrede yetişen otların tanıtılması ve yeni nesile aktarılması, bu otlardan yapılan yemeklerin sürdürülebilir olmasıdır.dogal-ot-etkimnlik-4.jpeg

Yarışmada Hevsel Bahçeleri’nde yetişen otlardan yapılan 21 çeşit yemek yarışmaya girdi, 41 çeşit yemek hazırlandı ve katılımcıların beğenisine sunuldu” dedi.

Etkinlikte düzenlenen yarışmada, Tuba Pervane yaptığı 'Kenger borani' yemeğiyle birinci, Nur Oğurlu 'Yumurtalı Ağbandır' yemeğiyle ikinci olurken Filiz Parlak ise yaptığı 'Kuzu kulağı çorbası' yemegiyle üçüncü oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.