VİDEO - Diyarbakır’da ‘Dünya kahvaltı Günü’ etkinliği düzenlendi

VİDEO - Diyarbakır’da ‘Dünya kahvaltı Günü’ etkinliği düzenlendi
Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek adından söz ettiren Van kahvaltısı 2013 yılında itibaren her yıl kutlanıyor. Bu yıl etkinliğin düzenlendiği şehirlerden biri de Diyarbakır. Kentte bir kahvaltı salonunda kutlanan etkinlik sosyal mesafe kuralına uyularak düzenlendi.

En kalabalık kahvaltı sofrası rekoruyla Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdıran Van kahvaltısı, Diyarbakır’da Mustafa Şekercioğlu ve Mustafa Yaşar öncülüğünden düzenlendi. Kahvaltı etkinliği salgına rağmen ilgi gördü.

Sosyal Mesafe kuralına riayet eden vatandaşlar kahvaltı yapıp bir sonraki yılda hep birlikte daha sağlıklı bir şekilde etkinlik yapma temennisinden bulundular.

Koronavirüsten ötürü çok fazla müşteri alamadıklarını söyleyen Esra Çevik de orta da bir başarı olduğunu ve başarının altını doldurmak istediklerini belirterek Van kahvaltısının önemine değindi.

1-033.jpg

Sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde etkinlik düzenlediklerini ifade eden Çevik, şöyle konuştu:

 “Guinness Rekorlar Kitabına ilk girişi Türkiye’de Van kahvaltısıyla yaptık. Dünya da en fazla çeşitliliğin olduğu kahvaltı Van kahvaltısı. Bu başarının altını doldurmak istedik. Duyurmak istedik. Bizim için güzel bir gurur çünkü Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdik. İlgi inanılmaz. Duyuruyu sadece dün yapabildik. Koronavirüsten ötürü çok fazla müşteri alamıyoruz. Sosyal mesafeyi korumaya özen gösteriyoruz. Bu olumsuzluğa rağmen içerisi olabildiği kadar doldu. Buna rağmen çok fazla talep var.”

2-032.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum