VİDEO - Diyarbakır'da emekliler meclisi toplandı

VİDEO - Diyarbakır'da emekliler meclisi toplandı
Diyarbakır'da 'Emeklilerin dünü, Bugünü ve yarını' adlı konferans düzenlendi. Toplantıda, emeklilerin örgütlenmesi konusu üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Serhat Özdemir

TİGRİS HABER - Emekliler Türkiye Meclisi Diyarbakır'da ' Emeklilerin dünü, bugünü ve yarını ' adlı konferans düzenledi. Diyarbakır Ticaret ve sanayi Odasında düzenlenen Konferansa Emekliler Türkiye Meclisi kurucu üyesi ve sözcüsü Ali Ersin Gür ve çok sayıda emekli katıldı.

emekliler-toplanti-2.jpeg

Düzenlenen konferansta Emeklilerin yaşadığı sıkıntılar ve örgütlenmesi üzerinde duruldu. Konferansta konuşan Ali Ersin Gür, emekliler için oluşturulan sendikaların ve bazı STK'ların emeklileri temsil etmediğini söyleyerek, Emekliler meclisinin kuruluşu hakkında bilgiler aktardı.

emekliler-toplanti-4.jpeg

Gür konuşmasının devamında, Kurulan Emekliler Meclisinin başkanı ve delegelerin olmadığını doğrudan herkesin kendini ifade ettiği bir meclis olduğunu aktararak, şunları söyledi;

emekliler-toplanti-1.jpeg

"her örgütlülük bir ihtiyaçtan doğar. Biz Emekliler Türkiye meclisini başlatmadan önce şunu gördük. Ekonomisinden siyasetine, kültüründen toplumsal yaşamına kadar küresel bazlı bir krizin yaşandığını gördük. Bize göre bu kriz temsili demokrasinin kriziydi. Bazı örgütlenmeler ve sendikalar emeklileri temsil etmediği için bizlerde bu meclisi kurma gereği duyduk. Kurduğumuz mecliste delege ve başkanlık sistemi bulunmuyor. Meclisimizde doğrudan herkes söz sahibidir. Meclis içerisinde Ülkücüsünden devrimcisine ve bütün partilerden emekliler yer almaktadır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.