VİDEO - Diyarbakır’da halk belediye hizmetlerinden memnun mu, değil mi?

VİDEO - Diyarbakır’da halk belediye hizmetlerinden memnun mu, değil mi?
Tigris Haber olarak sokaktaki yurttaşlara Kayapınar belediyesinin hizmetlerinden memnun musunuz sorusunu yönelttik. Yurttaşlar gözlemledikleri sorunları dile getirerek belediyenin bu sorunlara çözüm getirmesini istedi.

TİGRİS HABER - Belediyelerle yurttaşların yaşadığı alanlar arasında yaşamsal bir bağ var. Temizlikten peyzaja, parklara, caddelere, sokağa, asfalta, suya kadar uzanan ortak yaşam serüvenimizin parçası konumundaki belediyenin hizmetlerinden memnun muyuz değil miyiz?

Tigris Haber olarak bu soruyu Kayapınar ilçesinde yaşayan yurttaşlara sorduk. Yurttaşlardan bazıları belediyenin hizmetlerinden memnun olduğunu ifade ederken bazı yurttaşlarda belediyenin hizmetlerinin yetersiz olduğu noktaları dile getirdi.

 “İki ağaç ve iki çim dikmekle olmaz”

eren-tigris.png

Kayapınar Belediyesinin halka hizmet etmediğini söyleyen Bayram Eren şöyle konuştu”

“Belediyenin çalışmaların beğenmiyorum. Ne HDP’liyim ne de AK Partiliyim, ama belediye çalışmıyor. Kayyumlara karşıyım. Halka hizmet edilmiyor. İki ağaç dikip para harcıyorlar. İki ağaç ve iki çim dikmekle olmaz. Kar yağdı hiçbiri yeri caddeleri, sokakları temizleyemedi. 4-5 yerde kaza oldu. Yollara ve kaldırımlara doğru düzgün tuz bile dökmediler. Hizmetler halka yapılmalı. Kimsenin babasının parası değil. Para halk için geliyor.”

“Belediyenin çalışmalarını iyi buluyorum”

Belediye hizmetlerinden memnun olduğunu ifade eden Âdem Karakuş ise şunları ifade etti:

“Genel olarak belediyenin çalışmalarını iyi buluyorum. Ufak tefek aksilikler var. Dünya kavşağı çevresinde bazı sorunlar var. Bunların düzeltilmesi lazım. Metropol çevresinde gider sıkıntısı var. Sular birikip mahalleye gidiyor. Diğer çalışmalar hakkında pek bir bilgim yok.”

“Kaldırımların yapılmasını istiyoruz. Biraz daha çok hizmet etsin. Yeşil alanlar daha fazla yapılsın” diyen Sabahattin Çetin de hizmetlerinin yetersiz olduğunu söyledi.

“Kayyum gerçekten iyi çalışıyor”

ergenekon-tigris.png

Mehmet Hanifi Ergenekon ise genel olarak kayyumun Kayapınar’a iyi hizmet ettiğini ifade ederek, “Belediyenin çalışmaların gayet iyi buluyorum. Kayyum gerçekten iyi çalışıyor. Pandemiden dolayı bir takım sıkıntılar var. O da pandemi bittikten sonra düzelir. Yağmur yağınca duraklarda bekleyen insanlar hep ıslanıyor. Güneş olunca da sıcaktan durulmuyor. Duraklara kabin yapılsa daha iyi olur. Birde Yılmaz Güney caddesinde bulunan bir kavşakta sürekli kaza oluyor. Bir çözüm üretseler iyi olur. Örneğin, trafik ışıklandırması getirilebilir” dedi.

Mizgin Bizimoğlu: “Görünüşe göre iyi. Sokaklar temiz. Fakat sorunlar bitmiyor. Ulaşım sorunu var. Sokak hayvanlarının barınak sorunu, parkların temizlik sorunu…”

bizimoglu-tigris.png

“Sonuçta kayyum”

İrfan Yılmaz: “Belediyenin çalışmalarından memnun değilim. Kayapınar’ın alt yapı soru var. Hiçbir çalışmasında memnun değilim. Sonuçta kayyum. Atanmış bir memur.”

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum